Kako izabrati veštačke trepavice prema obliku oka?

Kako izabrati veštačke trepavice prema obliku oka?

Autor: | 03/01/2020

0

Veštačke trepavice, ako su pravilno izabrane, mogu doprineti da vaš celokupan make up bude još prefinjeniji, lepši i naglašeniji

Ako ste do sad izbegavali veštačke trepavice jer su vam se činile preteranim, ne oklevajte više. One mogu izgledati fantastično ako znate koji tip da izaberete. Presudan u izboru je oblik oka.

Veštačke trepavice odlično zaokružu make-up look i dodatno naglašavaju oči

Čak i ako nikada niste nosili veštačke trepavice, jer ste se plašili da će izgledati preterano, to ne mora biti tako ako izaberete pravi tip koji odgovara vašem obliku oka.

Lekari jednoglasni: Ozbiljno upozorenje za sve koji nose veštačke trepavice

Na tržištu postoji hrpa različitih trepavica - od ekstra dugih do vrlo suptilnih koje se uopšte ne primete. Krajnji cilj veštačkih trepavica je da istaknu vaš oblik oka i daju mu dozu dramatičnosti.

Tip oka određuje koje ćete veštačke trepavice staviti

Ako ne znate koji tip trepavica da izaberete prvo obratite pažnju na vaše oči i razmislite da li su one:

Bademaste oči

Oči u obliku badema jedne su od najčešćih tipova, a karakterišu ih krajevi blago okrenuti prema gore i delimično prekrivena zenica donjim i gornjim kapkom.

Bademaste oči smatraju se najzahvalnijim oblikom za šminkanje i odgovaraju im gotovo svi tipovi vešačkih trepavica. Za suptilan look birajte trepavice s dužim dlačicama na spoljnim krajevima, a dramatičan look daće vam guste trepavice sa punim volumenom, piše portal Wall

Duboko usađene oči


Duboke oči obično su veće od proseka i smeštene su duboko u očne duplje, pa se obrve čine istaknutijima. Kapak je vidljiviji, a trepavice često dodiruju vrh kapka.

Tri jednostavna trika za bujne trepavice

Ženama s ovakvim oblikom očiju najviše će odgovarati trepavice koje su duže na sredini, zavinute prema gore i spolja. One kao takve ne dodiruju obrve. Individualne trepavice takođe su dobar izbor za duboke oči jer njima možete dobro istaknuti sredinu oka i tako napraviti balans.

Sa spuštenim kapkom

Kapak je gotovo u potpunosti prekriven kod ovoga oblika očiju, zbog čega su nešto izazovnije za šminkanje.

Idealne veštačke trepavice za oči sa spuštenim kapcima su one s dužim dlačicama na sredini ili individualne trepavice. Izbegavajte preguste ili previše guste trepavice koje će samo 'progutati' vaše oči.

Mono


Kod očiju s 'mono' obrvom, pregib se uopšte ne vidi. Prirodne trepavice kod takvog oblika su obično ravne i kratke.

Kod odabira veštačkih, birajte višeslojne, lepršave trepavice koje će otvoriti oči i istaknuti ih na najlepši način.

"Tužne" oči


Oči čiji spoljni delovi gledaju prema dole nazivaju se 'tužnima'. Zato su im potrebne trepavice s dlačicama zavrnutim prema gore i dužih na spoljnjim uglovima, jer će stvoriti iluziju 'mačjih' očiju.

Ako više volite individualne trepavice, stavite ih na spoljašnji deo kako biste ga podigli.

Okrugle 

Kod okruglih očiju vidi se većina zenice i takođe izgledaju veće, a krajevi su zaobljeni.

Lagane, ali uvijene veštačke trepavice najbolje će pristajati okruglim očima. Ne preterujte s volumenom i izbgavajte guste i teške trepavice.

hellomagazin.rs guliver/getty

Pročitajte još