Alkoholna pića koja neće ugroziti vašu dijetu tokom praznika

Alkoholna pića koja neće ugroziti vašu dijetu tokom praznika

Autor: | 30/12/2019

0

Alkoholna pića tokom novogodišnjih i božićnih praznika, u umerenoj meri, sastavni su deo svake trpeze, ali ako ne vodite računa, veoma lako možete nabaciti koji kilogram

Svi oni koji muku muče sa viškom kilograma, u ovo doba godine i nisu baš toliko srećni. Praznična trpeza i omiljena hrana samo su izazov kojem je teško odleti, pa kada dođe februar mnogi i nisu srećni kada ugledaju brojku na vagi.

Zato, moramo da priznamo da novogodišnji praznici nisu idealno vreme da držite dijetu, ili generalno da vodite preterano računa o zdravoj ishrani.

Ali kako biste se opustili i koliko toliko uživali, trudite se da makar konzumaciju alkohola držite pod kontrolom.

Alkoholna pića utiču na gojaznost i nisu najbolji prijatelj vitke linije!

Evo koja alkoholna pića, naravno u umerenoj meri, možete piti tokom novogodišnjih praznika, a da brojka na vašoj vagi bude konstantna.

Crno vino

Crno vino po običaju ima manje kalorija od belog, a savršeno ide uz crveno meso. Crveno vino pomaže u smanjenju holesterola, bilo da je merlot ili cabernet vrsta, jer su puni antioksidanasa i imaju manje sulfita, što odmah uslovljava manji rizik od mamurluka.

Ni kap: Naučna studija potvrdila da ne postoji "bezbedna količina“ alkohola

Belo vino

Ukoliko niste ljubitelj crnog vina, savršena alternativa je belo. Samo vodite računa da je neko kvalitetno i da brojite čaše. Naime, studije su pokazale da belo vino pijemo više, pošto ga zbog odsustva boje, naš um registruje kao vodu, pa se malo zanesemo u količini. Belo vino sadrži skoro ista svojstva kao i crno, samo mu je nivo antioksidanasa manji.

Tekila

Ako niste znali, vaše omiljeno piće, tekila je napitak koji nema glutena. Pravi se od minimum 51% fermentisane i destilovane agave. Ukoliko je pijete čistu, možda će vam goreti usta, ali nećete imati glavobolju ceo dan. Tekila u spoju sa ostalim pićima, pogotovo sa slatkastim sokovima može da izazove migrenu, piše elle.rs.

Britanci u proseku piju tri pića dnevno. Na listi najvećih konzumenata alkohola prednjače Rumuni, koji piju u proseku po osam pića dnevno. Kada su u pitanju žene, prednjače Ukrajinke, koje konzumiraju u proseku 4,2 čaše alkohola dnevno, pokazala je studija.

Vodka

U jednoj čaši vodke postoji samo 97 kalorija, što čini da ona bude savršeno alkoholno piće za novogodišnji provod, s obzirom da u jednoj vinskoj čaši ima 100 kalorija. Pijte je čistu, bez dodatnih alkoholnih pića ili sokova. A ukoliko želite da nešto dodate, neka to bude kisela voda i limeta, ili limun kao detalj.

Rada Manojlović: Protivnik sam alkohola, ne volim kad vidim da devojka drži čašu u ruci

Kuvano vino

Kuvano vino spada u najomiljenije zimske napitke s kojim se širom sveta nazdravlja na trgovima svetskih metropola. Ovakvo vino deluje na vas poput čaja, zaustavljajući prehladu i bilo kakvu upalu. Naročito ako u njega stavite cimet, koji reguliše nivo krvi i ukoliko narendate koru pomorandže koja je bogata vitaminom C.

A koji su najštetniji napici i hrana za mozak pogledajte OVDE!

hellomagazin.rs guliver/getty
Tagovi: alkohol Dijeta

Najnovije vesti