Tragedija na dan Božića:  Norveška kraljevska porodica zavijena u crno

Tragedija na dan Božića: Norveška kraljevska porodica zavijena u crno

Autor: | 27/12/2019

0

Norvešku kraljevsku porodicu zadesila tragedija na dan Božića

Da "plava krv" ne garantuje život bez tuge i suza pokazuje i tragedija na dan Božića koju je doživela norveška kraljesvka porodica. Naime,  bivši muž norveške princeze Marte Luiz i otac njene tri ćerke,  Ari Ben, izvršio je samoubistvo u 48. godini života. Norveški kralj Harald saopštio je da su vest o smrti Arija Bena primili sa velikom tugom.

- Ari je dugi niz godina bio važan deo naše porodice i sećamo ga se sa ljubavlju i toplinom. Zahvalni smo što smo ga upoznali. Žalimo što su naši unuci ostali bez voljenog oca i duboko saosećamo sa njegovim roditeljima, braćom i sestrama, rekao je norveški kralj.

- Osećamo se krivima jer više ne možemo obezbeđivati sigurnu luku koju naša deca zaslužuju, rekla je princeza nakon razvoda, a šuškalo se da su se rastali jer se ona zaljubila u šamana Dureka, čije je pravo ime Derek Veret.

Norveška princeza se zbog ljubavi odrekla titule

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shaman Durek (@shamandurek) on Apr 15, 2019 at 11:33pm PDT


Ekscentrična princeza je javno priznala da joj je biseksualni šaman novi dečko. Princeza Marta je tvrdila da joj je šaman promenio život, zbog njega je odlučila da se odrekne titule princeze, te su započeli turneju po Norveškoj pod nazivom "Princeza i šaman".

– U poslednje vreme bilo je mnogo rasprava o mojoj upotrebi titule u komercijalom kontekstu. Žao mi je što sam je koristila u nazivu svoje turneje. Bila je to greška i razumem zašto je to podiglo toliko prašine. Nije u redu da se titula princeze koristi na taj način. 

Skandal potresa kraljevstvo: Norveška princeza zaljubljena u biseksualnog šamana! (foto)

– Kritike sam ozbiljno shvatila, pa sam zajedno s mojom porodicom odlučila da je vreme za neke promene. Od sada ću titulu princeze koristiti isključivo kada službeno predstavljam norvešku kraljevsku porodicu prilikom obavljanja službenih zadataka u zemlji i inostranstvu.

– Od sada više neću koristiti svoju titulu u komercijalnom kontekstu, već ću biti samo Marta Luiz. Smatram da je to najbolje rešenje, jer se time otvorio prostor za veću slobodu u mojim poslovnim aktivnostima. Treba povući jasnu granicu između mojih poslovnih aktivnosti i predstavnika kraljevske porodice –

Ari Ben nije mogao da podnese razvod, istakao da se boji da ne umre bez ikoga kraj sebe

Ari Ben je patio zbog razvoda, ali i pre venčanja sa princezom mnogi su smatrali da nije prikladan za kraljevsku porodicu. Arija je sa Martom upoznala njegova majka koja je radila kao psihoterapeutkinja u kraljevskoj porodici.

U decembru 2017. godine Ari je optužio glumica Kevina Spejsija da ga je neprikladno dodirivao posle koncerta povodom dodeljivanja Nobelovih nagrada 2007. godine.  On je otkrio da se to desilo posle svečanosti na kojoj je Spejsi bio domaćin programa, preneo je BBC.

Sreća ili nesreća: Šta rade članovi kraljevskih porodica koji ne nasleđuju tron?

- Ja jesam velikodušna osoba, ali ovo je zahtevalo malo više od onoga što sam imao na umu - rekao je Ben tada.  Kevin Spejsi se nije oglašavao ovim povodom.

Da prolazi kroz težak period, bilo je jasno kada je u jednom od intervjua nakon razvoda sebe nazvao klovnom koji je oštećen zbog načina na koji ga javnost posmatra nakon razvoda od princeze. Probleme nije skrivao nikada, pa je u intervjuu za magazin "Massiv" 2009. godine otkrio da se bori sa alkoholizmom, kada je priznao da se boji kako će taj njegov porok uticati na ulogu oca.

On je istakao da se boji da će umreti sam , bez ikoga pored sebe

Venčanje princeze Marte Lujze i Arijana Bena 2002. godine

-Bojim se da ću umreti sam jer nikada nisam uspeo da se emotivno povežem sa nekom osobom, rekao je Ari Ben svojevremeno.

Norveškom princezom bio je oženjen od 2002. do 2017. godine.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram

Pročitajte još

Najnovije vesti