Predrag Mijatović: Sve što sam u životu stekao menjao bih za samo jedno Andrejevo "Zdravo, kako si"

Predrag Mijatović: Sve što sam u životu stekao menjao bih za samo jedno Andrejevo "Zdravo, kako si"

Autor: | 24/12/2019

0

Proslavljeni fudbalski as, Predrag Mijatović, čovek koji je obeležio epohu Jugoslovenskog fudbala, u svom životu na plećima je ponosno nosio pobede, ali i tešku tragediju koju mu je život doneo

Kažu da ne postoji veća bol za roditelja od one kada izgubiš svoje dete. Kada si nemoćan da pomogneš, da isceliš, da biću koje je deo tebe pružiš budućnost koju mu bolest nemilosrdno otima. Takav bol je iskusio i Predrag Mijatović kada je pre deset godina ostao bez sina Andreja.

Predrag Mijatović je dobio sina Andreja iz braka s Elenom Karaman Karić. Andrej je rođen sa cerebralnom paralizom i nakon godina borbe s bolešću, u svojoj 14. godini preminuo je od posledica hidrocefalitisa u bolnici u Valensiji.

Taj 5. jun 2009. godine bio je dan kada se Predrag Mijatović emotivno slomio

Nakon završetka poslednje igračke sezone Peđa Mijatović je poželeo da život nastavi u Valensiji. Tu odluku doneo je u želji da što više vremena provede pored bolesnog sina, koji je zbog cerebralne paralize bio smešten u jednoj ustanovi u tom gradu.

- To su momenti kada shvatite da sve što imate i što možete da stvorite ne može da vam pomogne. Rešenje ne zavisi od vašeg uspeha, niti kontakata ili novca, jednostavno ste u božjim rukama i jedino vam preostaje da se molite da bolest prestane.

Predrag Mijatović je želeo da život nastavi u Valensiji

Moram da priznam da je čitava ta situacija u velikoj meri uticala na moje emocionalno sazrevanje, kao i odnos prema uspesima. Naime, kad god bi mi kroz glavu prolazila euforija i ludilo zbog postignutih golova i navijača, Andrej je dobijao neku od svojih kriza.

Predrag Mijatović je sreću pronašao pokraj supruge Anete Milićević

Često je završavao u bolnici, što sam shvatao kao opomene. U smislu: “Sve ti to, druže, dobro radiš, ali život je nešto potpuno drugo” – govorio je svojevremeno Peđa, koji ni deset godina kasnije nije uspeo da ublaži bol zbog smrti naslednika.

Ipak u tim trenucima nije bio sam. Nekadašnja manekenka, danas dizajnerka eneterijera, Aneta Milićević je bila uz njega, a Andreja je gledala kao svoje dete.

Peđa Mijatović je pre nešto više od dve decenije sreću pronašao pokraj supruge Anete Milićević, s kojom je dobio ćerke Nađu (21), Ninu (19) i Lolu (17).

Predrag Mijatović je sa Elenom Karić dobio sinove Andreja i Luku

 

Kada je preminuo Andrej, kojeg je pored prvenca Luke (28), dobio u braku sa Elenom Karaman Karić, sve je činila kako bi mu zalečila rane.

- Aneta je sve što jedan muškarac može da poželi. Jaka je, hrabra i inteligentna žena, koja na najbolji mogući način ume da me usmeri i pomogne mi da donesem pravu odluku. Volim da kažem kako je ona jedno kompletno, prelepo i predobro stvorenje.

Bol koji je iskusio kao otac je nešto što se ne da izmeriti, a tuga nikada ne prolazi

Prihvatila me je sa svim manama, a mog bolesnog sina kao da ga je sama rodila – ponosno je kazao fudbaler i ponovo istakao da bez obzira na sve uspehe, dostignuća i materijalne stvari koje je stekao, žali što jednu stvar nikada neće moći da učini.

- Sve što sam u životu stekao menjao bih za život, zdravlje ili samo jedno Andrejevo “Zdravo, kako si” - rekao je otac koji se suočio s bolom koji ni jedan roditelj ne bi trebao da doživi.

hellomagazin.rs Guliver/Getty

Najnovije vesti