Merjem Uzerli je ovom preslatkom fotografijom čestitala Božić

Merjem Uzerli je ovom preslatkom fotografijom čestitala Božić

Autor: | 24/12/2019

0

Turska glumica Merjem Uzerli, poznatija čitavom svetu kao sultanija Hurem, na Badnji dan podelila je preslatku sliku sa ćerkom, čestitavši milionima fanova Božić

Lepa Merjem Uzerli je pozirala s ćerkom Larom koja je več napunila pet godina, obe obučene slično u modernu suknjicu i haljinicu, s trendi karo printom.

Nasmejane i napućene, Merjem Uzerli i Lara Džemine Uzerli, poželele su na ovaj divan Badnji dan srećan Božić svima koji ga sutra proslavlaju.

- Svima srećan Božić želi naša porodica - poručila je lepa sultanija.

https://www.instagram.com/p/B6c3OwyIeo2/

Merjem Uzerli je Laru dobila iz turbulentne veze s turskim glumcem i plejbojem koji ju je zaveo, ali bezobzirno ostavio

Iako je tumačila lik beskrupulozne sultanije Hurem, Merjem je u realnom životu sušta suprotnost liku iz serije. Verovala je u ljubav i brak do kraja života, ali ju je život demantovao na težak način.

Bivši verenik, turski biznismen Džan Ateš ostavio ju je nakon što je zatrudnela, zbog čega je lepa Merjem pokušala da oduzme sebi život.

- U Antaliji sam bila dobila nagradu za glumu, a te večeri sam pokušala da se ubijem – priznala je Merjem svojevremeno za turske novine, pa dodala:

- Otišla sam u hotelsku sobu i bacila sam statuu razbivši je, bila sam potpuno luda i isekla sam ruke, krv je bila svuda.

Htela sam da se bacim sa balkona jer sam u tome videla jedini izlaz. Htela sam da nestanem, da me nema, da sam mrtva. U smrti sam videla spas. Psihički sam bila jako loše -  ispričala je Merjem delić pakla kroz koji je prolazila.

Nakon izvesnog vremena turski biznismen je tražio puno starateljstvo nad ćerkom Larom, ali se Merjem izborila da vodi računa o svojoj naslednici.

Kako je Merjem Uzerli postala sultanija Hurem

Merjem Sara Uzerli je turska glumica rođena u Kaselu, u mešovitom braku mame Ursule i tate Huseina, dok joj je baka poreklom iz Hrvatske, a ona je i najmlađe od četvoro dece ove divne porodice.

Njena najzapaženija, ali i najvoljenija uloga je u turskom istorijskom serijalu Sulejman Veličanstveni (Muhteşem Yüzyıl) gde je tumačila nezaboravnu  sultaniju Hurem.

Inače, pošto je odrasla u Nemačkoj i slabo je govorila turski, Merjem Uzerli je paralelno sa snimanjem ove čuvene serije učila turski jezik. Ovo je dobro došlo jer i sama sultanija Hurem nije znala jezik po dolasku u harem.

Hurem zapadni svet pamti kao Rokselanu, a orijentalni kao Haseki Hurem sultaniju. Ipak, rođena je kao Aleksandra Anastazija Lisovska 1506. godine u današnjoj Ukrajini, tadašnjoj Carskoj Rusiji. Hurem postaje omiljena sultanija i venčana supruga sultana Sulejmana I.

Merjem Uzerli je baš iz razloga što je tek učila jezik tokom serije, još više dočarala njeno poreklo.

Prava sultanija Hurem je bila opasna žena

Narod je za nju govorio da je veštica i vračara, a evropski dvorovi smatrali su je najvećom spletkašicom koja ne preza ni od koga i ni od čega.

Po prirodi borbena, lukava, vešta u manipulisanju ljudima, umiljata kao jagnje i opasna kao vuk, donela je odluku da postane gospodarica. Svojim umiljatim osmehom i radošću kojom je zračila brzo je osvojila vladara i postala njegova miljenica, a potom i žena.

Merjem Uzerli je pobegla od uloge sultanije Hurem

Međutim, ljubavni brodolom i ova velika i snažna uloga koja je osvojla svet bile su preteško breme za krhku Merjem.

– Uloga Hurem me je iscrpela. Živela sam tri godine za taj lik i potpuno sam se izgubila. Postajalo je sve teže i teže. Nisam mogla više da je glumim jer je ona bila jaka žena, a ja sam postajala sve slabija - objasnila je glumica razlog zašto je naglo napustila seriju, koja nakon njenog odlaska naglo gubi na popularnosti.

Za sultanijom Hurem plakala je cela Turska

Scena kada Haseki sultanija Hurem umire smatra se jednom od najemotivnijih, posebno zbog stihova koje sultan Sulejman recituje voljenoj ženi na samrti, ali i muzike koja je specijalno napisana za ovu scenu. Publika je veoma teško podnela Huremin kraj uprkos svim njenim zlodelima. Mnogi su ocenili glumu Halita Ergenča u tim scenama kao besprekornu jer je izgledao kao da se zaista oprašta od voljene supruge. 

Merjem danas živi povučeno, njen centar sveta je njena ćerka Lara, snima i dalje, ali uloge pažljivo bira. Mnogi su mislili da će karijeru nastaviti u Holivudu.

Merjem je upoznala holivudskog producenta Džonatana Furmana, te su mediji spekulisali da je u pitanju neka uloga koja će je proslaviti s druge strane okeana.

Merjem Uzerli je ispred karijere stavila roditeljske dužnosti, ćerka je na prvom mestu

Dok čeka uloge Merjem snima unosne reklame i zaštitno je lice nekih od vodećih turskih kompanija.

Ipak, mnogi ne znaju da je prirodna boja kose Merjem Uzerli smeđa i da je talasasta, jer je svi pamte kao riđokosu ili plavušu.

Iako glumica, Merjem je i poslovna žena, te je osmislila i sopstveni mejkap set pod nazivom Meryem Cosmetics koji  je uradila u saradnji s kompanijom Wojooh; ovaj set sdrži pet preparata za šminku očiju.

Te ako želite zanosni pogled sultanije Hurem, znate šta vam je činiti...

 

hellomagazin.rs Guliver/Getty/Profimedia