Princ Hari sa porodicom u Kanadi, odmah stigla i lična čestitka premijera (foto)

Princ Hari sa porodicom u Kanadi, odmah stigla i lična čestitka premijera (foto)

Autor: | 22/12/2019

0

Princ Hari sa porodicom božićne praznike provešće daleko od britanskog kraljevstva, a da je to Kanada, stigla je i zvanična potvrda

Britanski princ Hari i njegova supruga Megan Markl već duže vreme tema su britanske štampe, jer se još pre više od mesec dana pojavila informacija da tročlana porodica božićne praznike neće provesti u svom domu.

Naime, kako tradicija nalaže, svi članovi kraljevske porodice za praznike okupljaju se kod kraljice Elizabete II na imanju u Sandringemu.

Tokom praznika u kraljevskoj porodici važe neobična i stroga pravila. Poštuje se poseban kodeks oblačenja. Muški članovi kraljevske porodice uz odelo obavezno nose i crnu kravatu. Jedni drugima ne poklanjaju skupocene poklone, a nakon ručka igraju najčešće pantomimu.

Ipak, ove godine Božić će biti bez Megan, Harija i malenog Arčija.

Pod velikim znakom pitanja je i da li će kraljica uopšte ove godine biti na imanju, s obzirom da je princ Filip iznenada hospitalizovan usled lošeg zdravstevnog stanja.

Princ Hari sa porodicom već je stigao u Kanadu

Bilo kako bilo, Hari je sa suprugom i sinom Arčijem već stigao u Kanadu, a to je saopšteno iz njegovog kabineta.

Zvaničnici palate potvrdili su sinoć da je porodica princa Harija u Kanadi, ali nisu pružili dodatne detalje, prenosi AP.

Modna izdanja Megan Markl koja su obeležila godinu za nama

Kako su britanski mediji proteklih dana pisali, tročlana porodica najverovatnije će praznike provesti sa Meganinom majkom Dorijom Ragland, koja jedva čeka da uživa sa svojim unukom.

Takođe, vojvotkinja od Saseksa nekoliko godina živela je u Kanadi, pre udaje za princa Harija. Ona je tada snimala seriju "Dva lica pravde" i sada jedva čeka da ponovo prošeta poznatim ulicama.

Čestitke od strane premijera lično

Kanadski premijer Džastin Trudo na Tviteru je poželeo dobrodošlicu porodici princa Harija, poželevši im "miran i blagosloven" boravak u Kanadi.

Megan Markl više ne može da ćuti: Ne želim da me vole, želim samo da budu sposobni da me čuju!

- Princu Hariju, Megan i Arčiju svi želimo miran i blagosloven boravak u Kanadi. Ovde ste među prijateljima i uvek ste dobrodošli - poručio je Trudo.

Budući da su prošla dva Božića proveli s Harijevom porodicom, kraljica Elizabeta navodno ima razumevanja za situaciju, pa joj se to čini logičnim potezom.

Kako navode strani mediji, princ Hari je svojoj baki pre nekoliko nedelja najavio odlazak na privatni odmor sa suprugom i sinom i ona je to prihvatila bez ikakvih problema.

Šestonedeljni godišnji odmor je počeo

Ovim potezom, Hari i Megan su započeli svoj godišnji odmor koji će trajati punih šest nedelja. Tokom ovog perioda oni će odmarati od kraljevskih obaveza.

Pauza od pojavljivanja u javnosti se završava početkom januara, kada se vraćaju na svoje dužnosti.

Iako se lokacije na kojima će oni boratii tokom odmora drže u tajnosti, sa sigurnošću se zna da će Božić provesti sa majkom vojvotkinje od Saseksa.

hellomagazin.rs guliver/getty

Pročitajte još