Anđela Jovanović: Teško mi je u Londonu, volela bih da se vratim u Beograd

Anđela Jovanović: Teško mi je u Londonu, volela bih da se vratim u Beograd

Autor: | 21/12/2019

0

Glumica Anđela Jovanović kaže da je srećna što je uspela da upiše master na jednom od prestižnih evropskih fakulteta, ali priznaje da svakodnevno oseća nostalgiju

Glumica i ćerka glumačkog para Dragana Jovanovića i Branke Pujić, Anđela odlučila je da se usavršava u Engleskoj, gde živi i studira već nekoliko meseci.

Iako je san skoro svakog glumca da svoju karijeru usavršava van granica svoje zemlje, mlada glumica iskreno priča o odvajanju od roditelja, novim poznanstvima  i planovima.

- Imala sam veliku tremu, prvo da li ću upisati taj master uopšte jer je velika konkurencija. Oni prave audicije širom sveta, ja sam išla na audiciju u Londonu i teško je upisati taj smer. Prvo sam za to imala tremu. Kada sam saznala da sam primljena, onda sam imala tremu od toga da ovde pauziram neko vreme sve predstave i snimanja i da odem tamo da se usavršavam - započinje svoju priču Anđela za Blic i dodaje:

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Andjela Jovanovic (@_blejzmodesti) дана 26. Сеп 2019. у 9:43 PDT

- Uspela sam nekako da se uklopim, tako da sam se vratila dva puta i snimala sam jednu seriju za RTS “Srpski junaci srednjeg veka”. Snimala sam i "Švindlere” odigrala sam predstave. Nisam puno izgubila, a mislim da sam ovim usavršavanjem dosta dobila jer kod nas ovde nije zastupljena gluma pred kamerom kao predmet.

Anđela ne krije da joj je odvajanje od Beograda teško palo

Kako je svaki početak uvek težak, Anđela Jovanović priča kako protiču prvi meseci, šta joj je najteže, a u čemu uživa.

- Jako je težak smer na kome sam, gluma za film i za TV. Fakultet mi traje od 9 do 18 časova svaki dan s tim što sat vremena prešačim do faksa i sat nazad i uvek moram da ustanem ranije jer svaki dan imamo nove zadatke. Tako da mi je dosta naprono i teško, ali je London predivan grad i svi muzeji su besplatni. Tako kada pada kiša mogu da odem u muzej. Uvek ima da se radi. Strašno mi nedostaju porodica i prijatelji, svaki dan mi nedostaju i to mi teško pada. Nedostaje mi moj grad Beograd.

Anđela Jovanović: Nisam šopingholičarka, obilazak radnji na putovanjima je gubljenje vremena

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Andjela Jovanovic (@_blejzmodesti) дана 13. Јун 2019. у 6:30 PDT

Ipak, vremena za druženje uvek ima...

- Najviše se družim s ljudima sa moje klase. Jedan od najboljih drugara u Londonu mi je Rok Juričić koji je iz Zagreba, momak koji mi je kao brat na klasi. Upoznala sam dosta naših ljudi sa kojima se družim, dosta Engleza, Portugalku, Nemicu...

Gagi i Branka ćerku su podržali od samog starta

Svako odvajanje od roditelja teško pada. Šta su ti oni rekli kada si se odlučila na ovaj korak?

- Branka i Dragan su me apsolutno podržali zato što su znali kada sam se upisala koji je to fakultet, smer i o čemu se radi sve. Bili su srećni i ponosni što sam to uspela da upišem, što sam otišla sama na audiciju tamo i što sam sve to tako uradila. Sigurno im nije lako, nije ni meni lako. Nije reč samo o odvajanju od porodice, nego i od prijatelja, svega što je poznato. Izlaziš iz neke svoje komforne zone. To nije lako.

Branka Pujić: Ponosna sam na ćerku, ali njen odlazak u London mi je teško pao

Još uvek ne mašta o karijeri van Srbije

Kako su savremene komunikacije olakšale i približile i najveće razdaljine, redovno održava kontakt sa svojim najmilijima.

- Preko video-poziva više sa čujem prijateljima, pošto su aktivniji na društvenim mrežama, ali čujem se i s roditeljima. Obožavam i baku i deku, nanu i Lazu, oni su mi veliki oslonac i stub u mom životu i bez njih ništa ne bi bilo moguće. Oni mi pružaju podršku i sa mnom često razgovaraju o životu - iskrena je Anđela Jovanovića, koja otkriva i da li bi volela da nastavi karijeru u ovom velikom gradu.

- Volela bih da radim u Londonu, volela bih da snimam neke serije kao što su Peaky Blinders, Crown, The Office, The expance; Ricky Gervais bih volela da radim. Ali, sada da nešto žudim za karijerom tamo, ne. Srećna sam u Srbiji. Najviše bih volela da ovo znanje koje imam donesem ovde i podelim s našim ljudima. Volela bih da ovde radim na svom jeziku. Srećna sam ovde. Volela bih i tamo da radim, ali ne po svaku cenu i ne da ostanem zauvek. Završila sam prvi semestar, dala sam ispite, još imam dva. U junu se vraćam u Beograd, možda i ranije ako bude neko snimanje.

hellomagazin.rs ATA Images