Na veliku proslavu 20 godina Exita stižu legende svetske muzičke scene!

Na veliku proslavu 20 godina Exita stižu legende svetske muzičke scene!

Autor: | 19/12/2019

0

Muzičke superzvezde, istinske legende i vodeći izvođači današnjice predvode prvih 20 imena objavljenih za veliku proslavu 20 godina EXIT festivala! 

David Guetta, Tyga, James Arthur, Fatboy Slim, Boris Brejcha, Sepultura, Artbat, Zhu, Meduza i mnogi drugi na Petrovaradinsku tvrđavu donose raznovrsne stilove elektronske, gitarske i hip-hop muzike, dok njihovi planetarni hitovi zajedno broje više od 20 milijardi YouTube pregleda! Listu prvih i udarnih izvođača Exita predvodi jedna od najtraženijih zvezda današnjice, David Guetta. Popularni Francuz je najuspešniji muzički producent 21. veka sa više od 100 miliona fanova na društvenim mrežama, preko 50 miliona prodatih albuma i singlova, kao i dve Grammy nagrade. Njegov nastup na Exitu biće prava svetska ekskluziva, a možda i poslednji u Srbiji, jer od iduće godine drastično smanjuje broj nastupa, i pojaviće se samo na nekolicini vodećih svetskih festivala. Srećom Guetta ne namerava da propusti veliku proslavu 20 godina Exita zbog dvodecenijskog odnosa sa našim najvećim festivalom, ali i zbog činjenice da je upravo on izglasan za najtraženijeg izvođača u velikoj anketi EXIT fanova!

A gotovo pet od ovih 20 vrtoglavih milijardi YouTube pregleda donosi Tyga (Tajga), jedan od vodećih repera današnjice, koji potpisuje hitove sa facama kao što su Santana, Drake, Offset, DJ Snake i Snoop Dogg. Dvostruki lider Billboardove liste singlova i redovan artist na prvom mestu američke hip hop liste, Tyga (Thank You God Always) iza sebe ima i sedam studijskih albuma, od kojih je ovogodišnji "Legendary" prebacio i platinasti tiraž, neverovatna 74 singla i čak 30 miliona Spotify slušanja mesečno! Na EXIT dolazi još jedan striming multimilijarder, jedan od najpopularnijih britanskih kantautora James Arthur, koji je svojim vanvremenskim hitovima "Impossible" i "Say You Won't Let Go" dva puta bio prvi na britanskoj top listi, te na vrhu američke liste Billboard Hot 100! Talentovani Englez moćnog glasa, jedan je od svega 20 britanskih izvođača koji su prebacili dva miliona prodatih primeraka po jednom singlu, a njegova tri studijska albuma u proteklih sedam godina iznedrili su niz planetarnih hitova.

https://www.instagram.com/p/B6OScHLJPub/

Guetti će se na glavnoj bini pridružiti još jedan legendarni DJ i producent, ali i vanserijski šoumen koji je jednako utkan u 20 godina dugu istoriju Exita, Fatboy Slim! Nakon što je ove godine imao veliku turneju po najvećim sportskim arenama Evrope, iduće godine dolazi uz novi šou kojim je dokazao zašto i dalje čvrsto drži hedlajnerske pozicije najvećih festivala i važi za jednog od najznačajnijih disk džokeja svih vremena. Jedna od najpopularnijih EXIT zvezda nove generacije i udarno ime elektronske scene Boris Brejcha, vraća se na tvrđavu sa novom muzikom i u trenutku kad je veći nego ikad. Obožavani Nemac, koji nastupa sa karnevalskom "džoker" maskom, ali i bez nje, DJ je čiji setovi su isključivo sastavljeni od njegovih brojnih numera koje u poslednjih par godina izvodi na najvećim evropskim pozornicama. Premijerni nastup na Exitu imaće i ARTBAT, ukrajinski DJ tandem i fenomen o kojem svi pričaju zbog niza grandioznih numera koje gotovo rafalno izbacuju iz nedelje u nedelju. Arthur i Batish ne prestaju da fasciniraju svet izuzetnim setovima kao što je onaj za francuski Cercle, ali i za Exitov premijerni LIFE STREAM sa proteklog Amsterdam Dance Eventa. Ljubitelji melodične elektronske muzike već u prvoj rundi dobijaju udarna imena među kojima je i Meduza, jedan od favorita za Grammy nagrade, čiji hit „Piece of Your Heart“ broji preko 600 miliona strimova, uz platinaste tiraže i vrh američke, britanske i niza drugih svetskih top lista! Na nebrojene zahteve publike na tvrđavu se vraća misteriozni DJ i producent  ZHU, vlasnik gigantskih hitova "Faded", "In the Morning", „Working for it“ i niza drugih singlova, ali i remiksa za zvezde kao što su Lana Del Ray ili Calvin Harris.

https://www.instagram.com/p/B6OWiaTpDWq/

Dvadeset godina Exita ne bi moglo da prođe bez povratka njegovih prvih hedlajnera koji su bili dovoljno hrabri, ili prosto dovoljno ludi da među prvima dođu na novi festival u Srbiji o kojoj su mogli da čuju sve suprotno od onog što su tamo doživeli upoznavši pritom najbolju publiku sveta licem u lice. Da, na tvrđavu se vraćaju bristolski alt-rokeri Kosheen, ali i Roni Size i LTJ Bukem, žive ikone bass muzike sastavljene u "back2back" specijalno za EXIT festival! Prvi slavljenički EXIT talas donosi i pregršt gitarskih titana, kao što je moćna brazilska Sepultura, kultna grupa koja iza sebe ima čak 14 albuma i rifove koji su obeležili istoriju metala, ali i rok muzike u celini. Na tvrđavu dolazi i njujorška hardcore faca Billy Milano, sa svojim M.O.D. (Method of Destruction), ruski Moscow Death Brigade, metal rock gerila Crippled Black Phoenix, te jedan od vodećih post-punk dark-wave bendova She Past Away i deathcore britanski sastav Bury Tomorrow. Jaku prvu garnituru dopuniće i trenutno najtraženiji domaći bend, disko-rokenrol-elektro duo Buč Kesidi, kultni alternativni rok sastav E-play i novosadski heroji Love Hunters.

https://www.instagram.com/p/B6OjDqbp0cc/

U toku je velika novogodišnja akcija u kojoj se kupovinom ulaznice za jubilarni, dvadeseti rođendan EXIT festivala po promotivnoj ceni od 6.490 dinara, na poklon mogu dobiti i festivalske ulaznice za Sea Star u Umagu i Sea Dance na budvanskoj plaži Buljarica! Akcija traje do kraja godine i dovoljno je samo da se svi postojeći i budući kupci posle registruju u periodu od 1. do 29. februara na sajtu exitfest.org gde mogu i da kupe ulaznice, kao i direktno u prodajnoj mreži Gigs Tix. Turistički paketi za EXIT i druge festivale nalaze se na sajtu exittrip.org.

Hellomagazin.rs promo

Najnovije vesti