Megan Markl i princ Hari su već napustili kraljevstvo?

Megan Markl i princ Hari su već napustili kraljevstvo?

Autor: | 18/12/2019

0

Megan Markl i princ Hari su nedavno i službeno potvrdili da će ove godine Božić provesti u Americi, s majkom vojvotkinje od Saseksa, Dorijom Ragland. Ipak, niko nije pretpostavljao da će se Megan i Hari oglušiti i na još dva tradicionalna poziva kraljice Elizabete. 

Pošto je iz palate i službeno stigla potvrda, da vojvode od Saseksa, Megan Markl i princ Hari, ove godine neće učestvovati na tradicionalnoj proslavi Božića u Sandringemu, stigle su nove vesti. Britanski mediji su saznali da par neće biti prisutan ni na večeri u Bakingemskoj palati koja se već dugi niz godina održava u čast posluge i zaposlenih kraljevske porodice. Svečanost kraljica sama finansira, kako bi pokazala zahvalnost za njihovu odanost i naporan rad.

Sem toga, Megan Markl i princ Hari će propustiti i predbožićni ručak u palati. Na tom svečanom ručku se u sredu okupljaju svi članovi britanskog kraljevstva. Par će tako vrlo svesno propustiti niz od nekoliko važnih događanja, jer će zajedno sa svojim sedmomesečnim sinom Arčijem biti na odmoru.

Kako navode strani mediji, princ Hari je svojoj baki, kraljici Elizabeti, pre nekoliko nedelja najavio odlazak na privatni odmor sa suprugom i sinom na javnosti nepoznatu lokaciju. Tom prilikom je obavestio kako će praznike provesti s Meganinom majkom Dorijom Ragland.

Megan Markl i princ Hari će propustiti i predbožićni ručak u palati

Budući da su prošla dva Božića proveli s Harijevom porodicom, kraljica navodno ima razumevanja za situaciju, pa joj se to čini logičnim potezom.

Hari i Megan su već započeli svoj šestonedeljni godišnji odmor od kraljevskih obaveza. Pauza od pojavljivanja u javnosti se završava početkom januara, kada se vraćaju na svoje dužnosti.

Hari i Megan su već započeli svoj šestonedeljni godišnji odmor od kraljevskih obaveza

Tradicionalno božićno slavlje u Sandringemu je prilika kada se cela šira kraljevska porodica okuplja na jednom mestu i zajedno provode nekoliko dana.

Nakon božićnog doručka cela porodica peške odlazi do lokalne crkve u Norfolku, osim kraljice koju voze u automobilu. To je atrakcija za celo mesto i stanovnike koji jedva čekaju ovaj događaj. Kako navode britanski mediji slavlju bi trebao da se  pridružiti i 98-godišnji princ Filip, koga dugo nismo videli u javnosti. Princ Filip inače svoje vreme u penziji uglavnom provodi na imanju u Sandringemu.

Po završetku jutarnje mise, članovi kraljevstva odlaze u palatu Sandringem na zajednički ručak. Služi se ćuretina s mnoštvo priloga, u velikoj dvorani s nekoliko velikih ovalnih stolova. U posebnoj prostoriji smešteni su mališani koji imaju svoj poseban jelovnik. U popodnevnim satima muški članovi odlaze u tradicionalni lov na ptice, nakon čega ih ženske članice čekaju u dvoru s čajankom. Igraju se društvene igre, porodica uživa u zajedništvu i prazničnom raspoloženju.

 

 

Hellomagazin.rs Guliver/Getty

Slične Vesti

Pročitajte još