Avon ne testira proizvode na životinjama ni na jednom tržištu na svetu

Avon ne testira proizvode na životinjama ni na jednom tržištu na svetu

Autor: | 18/12/2019

0

Kompanija Avon objavila je da ne vrši ispitivanja na životinjama ni na jednom svom proizvodu, ni na jednom tržištu na svetu. Poštovanje dobrobiti životinja kamen je temeljac Avon filozofije bezbednosti proizvoda i Avon je jedna od prvih kompanija koja je zaustavila testiranje na životinjama još pre 30 godina.

Nedavno, kompanija Avon prestala je sa testiranjem proizvoda na životinjama i na poslednjem tržištu na kojem je po lokalnom zakonu to bila u obavezi da čini - na tržištu Kine, čime je postala i prva globalna kompanija za lepotu* koja prodaje svoje proizvode u Kini, a da ni sastojci, ni proizvodi nisu testirani na životinjama**. Istovremeno, kako bi Avon proizvodi bili dostupni kupcima na ovom tržištu, a da pri tome ne naruši svoju obavezu prema dobrobiti životinja, kompanija Avon je uvela niz inovacija i investicija, što uključuje kreiranje novih proizvoda, ili odustajanje od proizvoda za koje je na ovom tržištu neophodno testiranje.

Prepoznajući važnost zalaganja i ostvarenih rezultata kompanije Avon u ovoj oblasti, organizacija za zaštitu životinja „PETA“ dodala je Avon na veoma kratku listu kompanija koje su prepoznate po dokazanoj, stalnoj posvećenosti usvajanju metoda testiranja koje se ne vrše na životinjama.

„Naš stav je da testiranje na životinjama nije neophodno da bi se potvrdila bezbednost proizvoda i zbog toga nigde u svetu ne testiramo proizvode na životinjama. Ponosni smo i počastvovani što smo primili ovo priznanje od organizacije „PETA“ i nastavićemo da radimo na što širem prihvatanju alternativnih metoda za testiranje proizvoda i u budućnosti. Cenimo spremnost organizacije „PETA“ da se  angažuje u dijalogu i želimo da nastavimo da negujemo naš odnos. Ovo priznanje prepoznaje naše dugogodišnje angažovanje na polju razvoja metoda koje isključuju testiranje na životinjama, ali takođe odražava i razumevanje istinske posvećenosti i spremnosti kompanije Avon da intenzivira promene tokom višemesečnih razgovora“ – izjavio je Džonatan Majers, operativni direktor kompanije Avon.

„Drago nam je što se kompanija Avon priključila našoj listi kompanija koje rade na regulatornim promenama. Impresionirani smo predanošću kompanije kada je u pitanju rad na obustavljanju testiranja na životinjama, baš kao i promovisanju razvoja alternativnih metoda. Takođe, radujemo se i nastavku saradnje sa kompanijom Avon budući da ona zajedno sa svojim dobavljačima radi na njihovim procedurama testiranja kako bi bili sigurni da se nijedan sastojak koji se koristi u Avon proizvodima ne testira na životinjama“, poručila je Keti Giljermo, potpredsednica organizacije PETA.

Više od tri decenije aktivno radeći na razvoju metoda testiranja koje se ne vrše na životinjama,  kompanija Avon je partnerski sarađivala i sa drugim organizacijama u ovoj oblasti, poput Instituta za in-vitro metode i Human Society International (HSI).

* Na osnovu istraživanja Euromonitor International (april 2019) top 10 globalnih kozmetičkih kompanija

** Prateće objavljene globalne politike o dobrobiti životinja i sertifikacija testiranja na životinjama  iz novembra 2019. godine

Hellomagazin.rs Promo
Tagovi: Avon