Doris Dragović ekskluzivno za “Hello!”: Tamo gde postoje ljubav i zahvalnost nema bure

Doris Dragović ekskluzivno za “Hello!”: Tamo gde postoje ljubav i zahvalnost nema bure

Autor: | 15/12/2019

0

Doris Dragović ekskluzivno za "Hello!" otkrila je svoje utiske o spektakularnom koncertu u prepunoj zagrebačkoj Areni i najavila nove planove

O spektakularnom koncertu koji je pre nekoliko dana održala u zagrebačkoj Areni još se priča. Bila je to, mnogi kažu, kruna karijere Doris Dragović, koja traje više od 35 godina. No, zanosna Splićanka ima nešto drugačije tumačenje veličanstvenog praznika muzike koji će se bez sumnje dugo pamtiti, što nam je otkrila i u ekskluzivnom razgovoru za “Hello!”.

- Ne doživljavam ovaj koncert kao krunu karijere, već kao jedno veoma važno poglavlje u mom srcu koje će sa mnom na onaj svet. Sve što se te večeri dogodilo bila je – čista ljubav. A ja sam je dobila u neopisivo velikoj količini. Pripreme su bile iscrpljujuće, to je trajalo, i trajalo. Stalno smo razmišljali da li smo mogli probati još ovo, pa još ono. Proces stvaralaštva bio je dug, detaljan, dali smo sve od sebe - iskrena je Doris i dodaje:

- Te večeri energija i ljubav iz nas su izbijali nezaustavljivo, kao lava iz vulkana. Sa druge strane “zalio” nas je isti talas, još jači, tako da smo, u stvari, mnogo više dobili. Svu tu ljubav ja sam spremila u svoje srce i nosim je sa sobom, ma gde otišla i gde god bila. To su stvari koje ostaju zauvek, vrednosti koje se pamte, koje se nose i koje, kad ostaneš sam, možeš ponovo da proživiš. Nije to ćakula za stolom, neka tema o kojoj se priča sa poznanicima, već nešto za šta treba ostati sam sa sobom, u dubini svojih misli, sećanja i radosti.

Lepa pevačica je, kaže nam, silno zahvalna na tom koncertu. I ekipi saradnika i onima koji su joj ljubavlju uzvratili iz publike.

- Tamo gde postoji zahvalnost, nema bure. To je jedna široka, mirna reka, kao Sava, kao Dunav. Nisu to nikakvi brzaci i slapovi Nijagare, već nešto što je stabilno. To je tvoje postolje.

Vredelo je apsolutno sve, što može da potvrdi bilo ko iz publike koja je te večeri brojala preko 18 hiljada ljudi, a tražila se i karta više.

Doris je do detalja bila predana organizaciji i pripremama oko koncerta 

Svako ko prati rad Doris Dragović dobro zna koliko joj je važan svaki minut uložen u organizaciju i pripreme, da ne žali nijedan atom snage i glasa koji je, mnogi tvrde, ovog decembra umalo srušio Arenu. Glasa koji uživo zvuči moćnije nego na originalnom snimku. No, za to je zaslužan i strog režim kog se već godinama pridržava, posebno na dan koncerta.

- Zna se šta se tih nekoliko sati jede, šta se pije. Zagrevaju se glasne žice, pripremaju se haljine, svako u ekipi zadužen je za nešto, svi funkcionišemo kao jedno biće. Mirno i skoncentrisano dočekujemo nastup, možda i malo umorno, ali to se ne vidi, nestane u trenutku kad izađete na scenu - objašnjava Doris.

- Uvek ističem da je to jedna ogromna odgovornost, odavde do večnosti, u svom punom formatu, koliko čovek maksimalno može da izdrži. Nema nikakvih emotivnih “ispada”, a ako je i prisutna neka tenzija, to može biti samo ona profesionalna. Moramo znati da smo dali sve od sebe, pa ako se i nešto nepredviđeno dogodi, Bože moj.

Nastup koji je trajao gotovo tri sata opravdao je sva očekivanja, a prisutnima u dvorani pružio je i mnogo više.

Kako sve izgleda sad, kada se prašina malo slegla?

- Prašina se nije slegla, moram priznati. Evo, navaljujem na nju ususivačem, a, boga mi, navaljuje i ona na mene. Imam dva muškarca u kući, tu prašina nikada ne može da se slegne. Šalim se malo. Ali, zaista uživam da se vratim u svoju svakodnevnicu. Jer, ovaj poziv nas nekad, da tako kažem, odljuđuje - otkrila je Doris i dodala:

- Dve nedelje pre koncerta u porodici smo imali venčanje, a ja nisam mogla da odem upravo iz odgovornosti o kojoj sam govorila, iako je sve u meni vrištalo. To su žrtve našeg poziva.

- Bila sam u izolaciji i skoro potpuno ukinutoj komunikaciji. Trebalo je odlaziti svakog dana na probe, a drugo – nisam smela da se previše izlažem kako se ne bih prehladila, ipak je ovo sezona puna zamki. Ne sme se ovako veliki projekat dovoditi u pitanje. Ali, već sutradan posle koncerta otišla sam da pozdravim i njih i novog člana naše porodice. Najlepši je odmor pored dece.

Novu godinu Doris će dočekati radno, u Vodicama. Poslednji album “Ja vjerujem” objavila je pre celih deset godina, pa publika željno čeka nove pesme. Jednu smo nedavno čuli – singl “Brod za nabolje” već prvog dana zabeležio je preko 200 hiljada pregleda na kanalu Jutjub.

Snežana Ilić Zvonimir Ferina
Tagovi: doris dragović