Savršena kupka uz pomoć četiri moćna sastojka

Savršena kupka uz pomoć četiri moćna sastojka

Autor: | 08/12/2019

0

Kupka vašem telu može doneti mnogo blagodeti, zato je uz ove savete pripremite na najbolji mogući način

Opuštajuća kupka ima brojne zdravstvene koristi. Sjajna je za poboljšanje rada srca, pomaže vam da lakše dišete, ublažite bol u mišićima i uravnotežite hormone.

U kombinaciji s prirodnim sastojcima, kupke za vas mogu biti još zdravije. Postoje sastojci koji mogu pomoći u lečenju specifičnih zdravstvenih problema, posebno onih povezanih s problemima kože.

Lavanda

Kada se doda u kupku, lavanda vam može doneti fizičko i emocionalno olakšanje. Pomaže kod opekotina, migrena, nesanice, kožnih problema, akni i stresa. Ulje lavande deluje kao prirodni antidepresiv i analgetik, piše Wall.  Takođe pomaže kod kašlja i prehlade jer olakšava proces disanja. Sledeći put kada budete pravili kupku, dodajte joj šest do osam kapi esencijalnog ulja lavande.

Lekari jednoglasni: Ozbiljno upozorenje za sve koji nose veštačke trepavice

Čaj

Dodavanje vrećica čaja u vašu kupku pomoćiće koži da brže apsorbuje korisne hranjive sastojke. Čaj deluje protivupalno, antikancerogeno i ojačava vaš imunološki sistem. Takođe, vrši i detoksikaciju kože, odgađa starenje kože, podstiče zarastanje čireva i rana, pomaže kod psorijaze i u lečenju i sprečavanju akni. U kupku dodajte šest vrećica čaja.

Kupka uklanja stres i odlična je za detoksikaciju tela

Ruže

Kupke s laticama ruža mogu poboljšati raspoloženje i vašu kožu. One kožu hidriraju i čine je svetlijom i glatkom. Miris ruža omogućava da se osećate opušteno i odlično uklanja stres. U vodu dodajte dve do tri šoljice latica ruže.

Đumbir

Kupke s đumbirom mogu ublažiti simptome prehlade i gripe. Ove vrste kupki takođe su izvrsne za detoksikaciju tela. One smiruju nelagodu u želucu, povećavaju cirkulaciju krvi i poboljšavaju vaš metabolizam. U vodu dodajte pola šoljice narendanog đumbira.

hellomagazin.rs guliver/getty
Tagovi: beauty kupka lepota

Pročitajte još

Najnovije vesti