Vesna Zmijanac: Bila sam i ostala boem, znala sam u kafani mnogo para da ostavim

Vesna Zmijanac: Bila sam i ostala boem, znala sam u kafani mnogo para da ostavim

Autor: | 02/12/2019

0

 

Pevačica Vesna Zmijanac čija karijera traje dugi niz godina, koja je u nekadašnjoj Jugoslavijii važila za jednu od najseksepilnijih, ali i najprovokativnijih domaćih zvezda, a čije se pesme i danas rado slušaju, retko daje intervjue, a još ređe govori o svom privatnom životu, ljubavima, prošlosti...

Ipak, nakon dužeg vremena Vesna je odlučila da napravi solistički koncert u Beogradu i to u Centru "Sava", a tim povodom je za naš magazin Scandal, dala veliki intervju, osvrnuvši se na to da Zdravko Čolić priprema i peti koncert u Areni.

- Sve to univerzum gleda, što smo stariji teže nam pada da se pojavljujemo po emisijama, a onda napunimo koncertne sale bez ikakve reklame, što je mnogo dobro. Ali i Zdravko je Zdravko, nema tu mnogo matematike - iskrena je Vesna.

Vesna Zmijanac otkrila kako su nastali “Jorgovani”: Dino je bio ljut, rekao je da aranžman ne valja ništa

Vesna je bila zvezda u ondašnjoj velikoj zemlji, ali ni danas se njen sjaj nije umanjio. Ipak, ona sebe ne doživljava na taj način.

- Nikada nisam bila svesna toga, ni u doba najveće popularnosti, ni sada. Nikad nisam imala svest o tome ko sam i šta sam. Jer, ko god da je veliki, ne zna da je veliki! Nikad. On je jednostavno veliki, nema svest o tome.

U vreme velike Jugoslavije zarađivalo se više, ali se i više trošilo.

- U vreme kada sam ja radila velike turneje, u vreme Jugoslavije, od Triglava do Đevđelije, pa sto koncerata, sto dana rada puta dva dnevno, popodnevni i večernji koncert. Bilo je mnogo para, radilo se dan za danom, tako da bi trebalo da imam mnogo više - objašnjava ona i napominje da se trošilo na razne stvari i u raznim situacijama:

- Jednostavno sam trošila novac kao i danas - na svašta! Pođite samo od moje garderobe u to vreme, nisam imala kostimografa, nego odem pa kupim sve što mi treba. A bila sami željna svega, nisam ja rasla u izobilju, pa da sad štedim, nego sam lepo ispunila sve svoje želje od auta do kuće... Do promašaja raznih, ne pitajte, i danas ima promašaja - iskrena je Vesna koja je novac trošila i na muškarce koje je volela, ali i u kafani.

- Ne smem da kažem, strašno! Pretpostavite recimo jedan vikend u Nemačkoj u to vreme, pa posle nekog koncerta svratim u neku birtiju i to sve ostavim! Recimo da sam ostavljala jednosoban stan u kafani, ali nije poenta u tome, poenta je da sam ja ceo život bila galantna prema muzikantima do današnjeg dana. Ako neko na ulici svira, ja kolegi malo stavim parica, bilo gde u svetu. Bila sam i ostala boem - priseća se Vesna i naglašava da je bila galantnija prema muškarcima nego što su oni bili prema njoj.

Vesna Zmijanac: Nikolijin otac će biti moj doživotni prijatelj i drug

Ljubavi su joj se dešavale, bile i prolazile, ali se i danas pita koga su zapravo ti muškarci voleli:

- Nema ni jedne moje ljubavi koja me nije obasipala pažnjom, ali bilo je pitanje da li su oni bili pažljivi prema meni ili prema Vesni Zmijanac. To je velika razlika, mene lično još niko nije upoznao, ali Vesnu Zmijanac jeste - naglašava pevačica koja s pomalo sete kaže da im se otvarala, ali da ni sama nije bila svesna ko je bila u vreme svoje najveće popularnosti.

Vesna je neko ko je među prvima iskoračio iz standarda, bilo da se radi o pesmi, ali i o scenskom nastupu, kostimu:

- Ništa ja nisam radila s namerom i tendeciozno. Tada sam prosto stavila nešto na sebe i videla da je to mnogo lepo, to je dobro izgledalo. Nisam sebi delovala vulgarno, a sada se to radi s namerom. Kod mene nikada nije bilo namere. Ili me dotaklo ili nije, tako radim i sa pesmama. Nikada nisam jurila hitove, a ovo danas... Šta da im radim, danas je sve vulgarno i u muzici i u medicini. Strašno vam je danas vreme - iskrena je bila vesna u razgovoru za Scandal.

 

Hellomagazin.rs/Ivan Vuković ATA Images
Tagovi: Vesna Zmijanac