Severina prvi put posle izgubljenog spora: Izdržaću, jer svom detetu trebam zdrava

Severina prvi put posle izgubljenog spora: Izdržaću, jer svom detetu trebam zdrava

Autor: | 01/12/2019

0

Ne priznajem njihov sud, ali ću ga poštovati. Nema mi druge. Ničega se više ne bojim!

Severina Kojić trenutno proživljava najgori period svog života, i najgori scenario koji jedna majka može da doživi.

Ona je sredinom nedelja izgubila spor sa Milanom Popovićem, a privremena odluka suda je da sin Aleksandar živi sa ocem, te da se on od sada stara za njegovo zdravlje i obrazovanje. Severina je u pratnji supruga Igora odmah predala sina Milanu.

Tim povodom u intervjuu za jutarnji.hr pevačica se prvi put oglasila i istakla da je sve očekivala, "samo ovo ne".

- Sve sam očekivala, ali samo ne ovo. Istina, bojala sam se, pogotovo nakon tog zadnjeg ročišta i to iščekivanje odluke je bilo najgore, ali, sada me više ničeg nije strah. U životu sam doživela dosta stvari zbog kojih sam se najčešće sramila zbog drugih, retko zbog sebe. Ali, to je život i ovo je takođe jedno veliko iskušenje koje ću svakako izdržati jer mom detetu trebam onakva kakva ja jesam, a to je dobra, zdrava i prisebna majka, bez obzira na to što piše u toj presudi. To su samo neka slova i kao što je Tito rekao: Ne priznajem njihov sud, ali ću ga poštovati. Nema mi druge. Ničega se više ne bojim - rekla je pevačica.

Severina skrhana: Sine, oprosti im jer stvarno ne znaju šta čine

Severina je nakon strašne odluke smogla snage i još jednom izrazila je nezadovoljstvo, i prema hrvatskom sudu, kao i prema školi koju je njen sin pohađao, prozivajući ih za pristranost.

- Ja sam pre svega ponosna na svoje dete. Mesi objavljuje sliku svoje dece na Instagramu, Luka Modrić, a meni je zabranjeno sudskom odlukom da objavljujem fotografiju sa sinom koji se smije na Instagramu jer to nekog boli, ali eto. Meni ne treba slava, mene svi znaju 30 godina i znaju me duže nego što traje garnitura pojedinih ljudi u ovim institucijama koji su dozvolili da se ovo dogodi. Ja jesam poznata, ali ja sam to postala zbog onoga što radim i volim to što radim, kao što to rade i Novak Đoković i Mesi, koji takođe imaju decu i s njima se pojavljuju u javnosti. Ali, na mene se gleda drugačije - dodala je ona.

Severina je iznela pojedine detalje odnosa sa Popovićem i rekla kako on zapravo nije ni bio u Aleksandrovom životu prvih godinu dana, a sad će ga on odgajati.

-  Strašno je to. Zamislite što bi tek bilo da ja nikada nisam poštovala odluke suda. Kad je Milanu Popoviću bilo određeno da svaki drugi vikend može viđati sina kad je on imao tri godine, on se pet meseci nije pojavljivao. Meni su tada u Centru za socijalni rad na Črnomercu sugerisali da pokrenem postupak da mu oduzmem starateljstvo. Međutim, ja sam smatrala da nemam pravo napraviti to svom detetu i svaka sudska odluka je bila ispoštovana s moje strane. Kad je nakon pet meseci prvi put došao, Aleksandar nije hteo da ide, a ja sam ga sat i po pripremala za taj susret. Kupila sam mu igračku i to je sve dobro prošlo. Pre toga ga pet meseci nije bilo. Sedio bi negde, a Aleksandar je imao pripremljen kovčežić i kad mu otac nije došao, ja sam mu govorila da se pokvario auto, avion. Prvih godinu dana ga (Milan) uopšte nije video. Nije čuo njegov prvi zvuk, nije video kad je prohodao, nije želeo doći na krštenje. Kad sam ga videla kako daruje inkubatore nekoj drugoj deci, meni je to bilo strašno. On je znao da me to boli. Ali, ja sam napravila jednu odličnu stvar jer sam pobegla iz takvog odnosa. Kad je Aleksandar bio mali, nisam imala ovakvih problema kao sada jer ga otac i nije hteo viđati. Tada je znao da me boli to što ne želi viđati svoje vlastito dete. I ja zahvaljujem svom suprugu što se pojavio jer tek kad se pojavio Igor, pojavio se i Aleksandrov otac. On finansira udruženje za ravnopravno roditeljstvo. Gde je sada to udruženje, jer ovo nije ravnopravno roditeljstvo, ovo je čupanje deteta iz jedne porodice - rekla je Severina i osvrnula se na priču oko pisanja da mali Aleksandar ima srpski pasoš, što je Milan danas demantovao, tj rekao da je pasoš pre tri godine istekao.

Ja mu tu saglasnost nisam dala. Znam da je napravio srpski pasoš. On mi ga je predao kad je došao nakon pet meseci, kad je sve to oko deteta počelo. Rekao mi je da je to sve napravio legalno i da kad država Srbija nekome dodeli državljanstvo, ta osoba može dobiti i pasoš. Tada nisam razmišljala o tome. On je u Srbiji pokrenuo postupak da mi se tamo oduzme starateljstvo. Sudija, kao što je poznato, u presudi nije napisala gde će to Aleksandar živeti s ocem. Inače, ove je godine ta tzv. ‘pick up’ lista sužena na četiri osobe, pa su druge mame komentarisale da je to tzv. ‘Milanova lista’. Meni se zamera što nisam došla na vreme po dete u školu, a sudija je sama rekla da ona svoje dete sedam godina nije vodila u školu i dolazila po njega. Kad mom suprugu i očuhu mog sina nisu hteli predati Aleksandra, učiteljica mu je rekla da zove Milana Popovića, kao da je to njegova škola. Od sina sam saznala da je "tata napravio novo igralište i pokvario staro, koje je on voleo" - navela je Severina za hrvatski medij.

Tokom razgovora emocije su preplavile njeno telo i ona je zaplakala, ali se brzo pribrala i nastavila...

- Komunikacija između mene i Milana odvija se isključivo mailovima, pa je tako bilo i na dan kad je sud doneo odluku da će dete živeti s ocem. U presudi nigde ne piše na kojoj će to adresi živeti. On mora biti na Kipru jer tamo plaća porez, ali sve to za sud nije bilo bitno - kaže Severina.

Prema presudi, Severina će sina moći da viđa dva puta nedeljno po pet sati, kao i svakog drugog vikenda, što je ukupno 88 sati mesečno, osim ako se bivši partneri drugačije ne dogovore.

- Mislim da imamo argumenata da ovakva odluka ne opstane i kao što sam rekla, ne priznajem je, ali ću je poštovati radi dobrobiti svoga deteta - zaključila je Severina.

hellomagazin.rs ATA Images, youtube printscreen

Slične Vesti