Fredi Merkjuri nikada nije priznao majci da boluje od AIDS-a

Fredi Merkjuri nikada nije priznao majci da boluje od AIDS-a

Autor: | 30/11/2019

0

Da je živ, legendarni pevač grupe Queen, Fredi Merkjuri sada bi imao 73 godine.

Pre nekoliko dana fanovi grupe Queen obeležili su punih 28 godina otkako je preminuo legendarni muzičar i frontmen grupe. Umro je od posledica teške upale pluća u 46. godini života, a za sobom je ostavio stihove i muziku koja će trajati večno.

Više od dva decenije nakon što je pevač preminuo, njegova majka Jer Bulsara u jednom od intervjua je ispričala da joj sin nikad nije priznao da boluje od AIDS-a, kao što majci nije govorio ništa ni o svom homoseksualnom životu.

- Znala sam da je loše, nije ništa ni trebalo da mi govori. Fredi je želeo da me zaštiti i o takvim stvarima nikad nismo raspravljali. Danas je lakše otvoreno govoriti o seksualnosti, u to vreme odlučili smo da poštujemo njegov izbor i ne bavimo se time privatno - objasnila je pre nekoliko godina Bulsara.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Freddie Mercury ? (@mostlymercurymadness) дана 29. Нов 2019. у 9:06 PST

Fredijeva majka i sama je preminula pre tri godine, a u jednom od poslednjih intervjua ispričala je da su popularnog pevača svi obožavali, ali niko kao njegova majka. Umrla je u novembru, kao i Fredi pa su se poslednjih dana ponovno mogli pročitati nepoznati ili manje poznati detalji o životu Fredija Merkjurija i ljudi koji su mu bili bliski.

Bio je poznat po tome što je prkosio svim standardima i stereotipima, bez obzira na to što će o njemu misliti, a Fredija će svi zauvek pamtiti po njegovoj neverovatnoj energiji kojom je uticao na svet muzike.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ????? ??????????? (@freddiemercury.addicted) дана 28. Нов 2019. у 8:11 PST

Iako se do smrti 1991. deklarisao kao homoseksualac, imao je poseban odnos sa Meri Ostin (68), jedinom ženom koju je voleo do kraja života i sa kojom je bio u ljubavnoj vezi.

Upravo njoj je ostavio većinu svoje ušteđevine, kuću i sve muzičke nagrade. Osim toga, testamentom ju je obvezao da se pobrine za njegov pepeo i nikada javno ne kaže gde ga je sakrila.

Njegov dugogodišnji partner Džim Haton preminuo je 2010. godine, a za britanski show 'The Big Breakfast' tri godine nakon Fredijeve smrti govorio je o njihovom odnosu. U intervjuu je Haton emotivno pričao o njihovoj ljubavi i teškoj borbi muzičara sa AIDS-om, koju je godinama vešto krio, a rekao je i da je Fredi van pozornice bio potpuno drugačija osoba, piše 24sata.hr.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Freddie Mercury? (@freddie_mercury4ever) дана 30. Нов 2019. у 9:03 PST

Nije voleo da se sitiče, bio je tajanstven i najviše je uživao u boravku kod kuće. Kako je rekao u intervjuu, njihova romansa nije bila ljubav na prvi pogled, a Haton ga je na početku smatrao previše 'umišljenim'. Kasnije su se ipak zbližili i ostali zajedno sve do Fredijeve smrti.

- Voleo je svoje mačke. Ležali bismo na kauču, Fredi bi mi masirao noge i ispitivao me kako mi je prošao dan - rekao je Haton jednom prilikom za Times.

hellomagazin.rs guliver/getty, instagram