Tijana Bogdanović prvakinja Evrope u tekvondou

Tijana Bogdanović prvakinja Evrope u tekvondou

Autor: | 29/11/2019

0

Reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović postala je šampionka Evrope do 49 kilograma u olimpijskim kategorijama, na prvenstvu u Dablinu.

Bogdanovićeva je do zlatne medalje došla sa četiri pobede na turniru i još jednom je pokazala da je u konkurenciji do 49 kilograma neprikosnovena.

Tijana je time osvojila svoje osmo odličje u seniorskoj konkurenciji.

- Bio je ovo jako naporan dan. Ovaj sistem takmičenja je izuzetno zahtevan jer mogu da učestvuje više takmičara iz iste zemlje ukoliko su se kvalifikovali preko kvalifikacionih turnira. Bila sam prvi nosilac i umesto da sam imala neku olakšicu na ovom takmičenju, ubačena sam u granu sa svim osvajačima medalja sa kvalifikacionih turnira - rekla je Bogdanovićeva posle osvajanja zlatne medalje, prenose agencije.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели sportsmagazin (@sportsmagazin) дана 29. Нов 2019. у 11:20 PST

Srpskoj reprezentativki ovo je jedan od poslednjih turnira u 2019. godini, pred Finalni gran pri u Moskvi.

- Na moju sreću pobedila sam sve protivnice i okitila se najsjajnijim odličjem. Nadam se da će ova medalja biti podstrek za drugare iz tima za koje tek predstoji takmičenje. Ovo zlato mi je bilo potrebno za podizanja samopouzdanja pred finalni Gran pri u Moskvi iduće nedelje kada ću znati da li sam se direktno plasirala za Tokio. Daću sve od sebe da to i ostvarim - dodala je Tijana.

hellomagazin.rs guliver/getty, instagram

Najnovije vesti