Šta znači šoljica kafe u hladnim danima?

Šta znači šoljica kafe u hladnim danima?

Autor: | 27/11/2019

0

Iako vreme još uvek nije „pravo zimsko“, hladna jutra i noći bude u nama potrebu da se utoplimo. Da se ušuškamo u omiljenu fotelju ili na kauč, pokriveni mekim ćebencetom i pijemo neki topli napitak. Šoljica tek skuvane, vruće Doncafé domaće kafe uvek je najbolji izbor. Ona nas tako lepo zagreje, zamiriše nam dan, daje nam dovoljno antioksidansa. Oni su posebno važni za naš imuni sistem i sasvim je jasno da bi ih trebalo unositi u što većoj količini. Što imamo jači imunitet, to smo otporniji na prehlade, viruse, bakterije, ali i teža oboljenja kao što je kancer. 

Izbor kafe koja nas razbuđuje ujutro može nas automatski preseliti u toplije, egzotične krajeve. Kafe Doncafé Single origin Uganda, Honduras, Brazil ili Kolumbija, vode nas  na obronke planina na kojima raste  jedna od omiljenih biljaka na svetu. Svaka od Single Origin 100% arabika kafa oslikava karakteristike podneblja na kojem je gajena i svaka ima svoj mirisni i pečat arome, gorčine, kiselosti i punoće. Svaka od njih nas podseća na neka mesta koja još nismo obišli. I tako, dok razmišljamo o toplim danima i novim putovanjima, pod noge nam se sklupča naš voljeni kućni ljubimac i zadovoljstvo je potpuno. 

I dok su naši ljubimci udobno smešteni, u toplom, nahranjeni i voljeni, ne možemo da ne pomislimo kako je svim onim kucama i macama koje su na ulici, koje nemaju gde da se sklone. Zima je za njih težak period, jer im je neophodno sklonište, smeštaj, hrana i voda, koju ne mogu lako da nađu. Potrebna su im skloništa od zime, vlage i vetra. 

Svima ne možemo da pomognemo, ali možemo da doniramo koliko imamo udruženjima koja o njima brinu, da im naprave skrovišta i da imaju dovoljno sredstava za vakcine, lekove i hranu, za dostojan život svakog ljubimca. To možemo da uradimo preko e-bankinga, iz svog toplog doma, dok pijemo omiljenu jutarnju kafu. 

Budimo ljudi, pomozimo najboljim prijateljima!

Hellomagazin.rs Promo
Tagovi: Doncafé