Andrija Kuzmanović: Suzdržao sam se da ne puknem i pustim suzu

Andrija Kuzmanović: Suzdržao sam se da ne puknem i pustim suzu

Autor: | 26/11/2019

0

Glumac Andrija Kuzmanović koji briljira u seriji "Senke nad Balkanom", nedavno je ostao bez oca, a taj gubitak se ne može prežaliti lako, a suze se ne mogu zaustaviti bez bola u srcu kad krene priča o tati.

U razgovoru za Ženu, Andrija je s mnoštvom emocija govorio o ocu Radojici Kuzmanoviću, istaknutom pedagogu, koreografu i direktoru ansambla "Kolo" koji je preminuo pre osam meseci u 64. godini.

- Moj kolega Nikola Glišić mi je lepo rekao: "Uvek je moglo i kasnije da se desi, ali je moglo i ranije". On je mnogo mlad ostao bez oca, sa 10- 12 godina. Imao sam lepo detinjstvo uz oca. Naučio me je da treba da se uživa u životu. Bio je on veliki hedonista kada je život u pitanju, ali nikada na uštrb drugih - ispričao je za pomenuti medij, istakavši da kada najdraži odu, svako od nas "treba da u sebi budi lepe stvare koje su imali naši preci, roditelji".

https://www.instagram.com/p/BuRErpfBiMk/

- Ja sam tako kod sebe probudio to da praštam drugima. Moj tata je mnogo praštao. Pamtio je, ali i praštao. Mnogo mi je pomogao jer sam ja dosta srčaniji i buntovniji od njega. Koliko me je njegov odlazak poremetio i uznemirio, toliko me je smirio. Moj tata je imao lep život. Proživeo je maltene tri života u jednom i ne treba da ga žalimo i ne smemo da ga žalimo. Može samo da nam bude žao jer je otišao prerano - naglasio je glumac.

O ocu Radojici Kuzmanoviću, koji je radio i koreografiju za Pesmu Evrovizije 2008. u Beogradu, pričao je nedavno i u emisiji "Balkanskom ulicom" Vesne Dedić - snimak o čuvenom koreografu izazvao je lavinu emocija.

- Nisam znao da će u emisiji biti prikazan tatin snimak. Vesna me je kao jedan od naših najboljih novinara iznenadila time - ali pozitivno. Ja volim da vidim tatu... Teško mi je bilo. U grlu mi je onako zastalo... Suzdržao sam se da ne puknem i pustim suzu. Ali i da se to desilo, ne bi bilo strašno. Ja sam samo čovek od krvi i mesa. Klinci, moja generacija i stariji ljudi kojima su živi roditelji, treba da shvate da imaju samo jedne roditelje i da samo sada mogu da uživaju sa njima. Velika je tuga i veliki nedostatak kiseonika svaki put kada se setim da ga više nema -  rekao je emotivni Andrija.

hellomagazin.rs ATA Images