Milan Gutović: U penziji sam, što je solidna zamena za bolovanje

Milan Gutović: U penziji sam, što je solidna zamena za bolovanje

Autor: | 19/11/2019

0

Sam sam sebi pritekao u pomoć jer sam sebi bio najbliži, a i najpribraniji

Milanu - Lanetu Gutoviću pozlilo je tokom predstave 'Obično veče', koja se igra u 'Akademiji 28'. To se desilo na samom početku komada. Čim je izašao na scenu videlo se da se oseća loše, zbog čega su se svi u publici uplašili. Predstava je odmah otkazana, a posetioci su zamoljeni da napuste salu.“

Ovako je, u kratkim crtama, glasila vest koja je prilično uznemirila javnost, jer za nju je Milan Gutović mnogo više od glumca. Pošto se nije oglašavao tim povodom, krenula su razna nagađanja o njegovim zdravstvenim tegobama. Da bismo otklonili nedoumice, ali i saznali kako se posle svega oseća, kontaktirali smo sa slavnim glumcem, koji je na naša pitanja odgovarao u prepoznatljivom maniru, direktno i britko, rečenicama koje bi komotno mogle da nađu mesto u nekoj od njegovih predstava.

Čuli smo razna tumačenja - da ste imali problem sa pritiskom, da vam je pao šećer, da vam nije prijala vrućina... Šta se zapravo dogodilo?

- Sve zajedno. Moja dilema bila je da li prekinuti predstavu na samom početku ili kasnije. Odlučio sam da je prekinem odmah jer sam procenio da nisam u stanju da je završim. Lekar nije utvrdio šta mi je bilo, ali ako vas baš zanima da li je u pitanju pritisak ili šećer, čitajte u tim istim listovima kad oni utvrde i objave dijagnozu.

Ko je bio najpribraniji u tim trenucima i prvi vam pritekao u pomoć?

- Sam sam sebi pritekao u pomoć jer sam sebi bio najbliži, a i najpribraniji.

Pretpostavljamo da ste pravo iz pozorišta, kada je predstava prekinuta, otišli na pregled. Ako nismo indiskretni, šta su vam rekli lekari?

- Nemojte suviše da se oslanjate na moju zaboravnost, već sam odgovorio na ovo pitanje na početku.

Kako se danas osećate? Da li ste na bolovanju?

- Nisam na bolovanju jer za to nema razloga. U penziji sam, što je solidna zamena za bolovanje.

Ljubitelje pozorišta obradovala je informacija da se na repertoar vraća kultno Obično veče, kao i komad novijeg datuma Ukrađena ličnos'. Za sada nema razloga da se popularne predstave ne igraju u predviđenim terminima, uverava nas doajen srpskog glumišta

Milan Gutović: Radni vek bi mi lakše pao da sam imao posla sa talentovanima

Kažu da glumcima najteže pada otkazivanje predstave. Da li ste slična iskustva imali u dosadašnjoj bogatoj karijeri?

- Uvek sam se radovao kad se predstava otkaže, jer nisam ja bio razlog otkazivanja. Ovog puta nije bilo tako, ja sam bio razlog, pa nisam imao isto osećanje.

Koliko je beogradsku publiku obradovala informacija da se na repertoar beogradske pozorišne scene vraća kultno „Obično veče“, prva predstava na srpskom jeziku igrana na Brodveju, sa kojom je Gutović obišao planetu, kao i komad novijeg datuma, „Ukrađena ličnos'“, toliko se, posle nemilog događaja, brine da li će biti otkazani i termini za novembar. Na pitanje nastavlja li po prvobitnom planu, odnosno da li će 13. novembra igrati „Ukrađenu ličnos'“, a 25. novembra „Obično veče“, Milan odgovara:

- Ne znam koliko se publika obradovala jer nikada nisam bio u publici kada su se ove dve predstave igrale. To morate da pitate nekoga ko ih je gledao. Za sada nema razloga da se ne igraju po predviđenom repertoaru.

Imajući u vidu da su tekstovi oba naslova podložni promenama, u skladu sa aktuelnim dešavanjima interesovalo nas je mogu li gledaoci, među kojima ima i onih koji se vraćaju, da očekuju neke novine.

- Ima novih momenata, ali neću o njima da govorim ovako, već sa scene.

Na kraju razgovora, doajena našeg glumišta pitali smo kako izgleda jedno njegovo sasvim „obično veče“ kad nije pred publikom.

- Toliko je banalno i toliko se ponavlja, da bih bez autocenzure mogao da ga prikažem na nekoj nacionalnoj televiziji.

Eva Čubrović Ata
Tagovi: milan gutovic

Najnovije vesti