Sedmogodišnjak obrijao glavu zbog druga koji ima rak: Da budemo ćelavi zajedno!

Sedmogodišnjak obrijao glavu zbog druga koji ima rak: Da budemo ćelavi zajedno!

Autor: | 18/11/2019

0
Photo by Marjorie Bertrand on Unsplash

Kad je sedmogodišnji Oli Spenser primijetio da je njegov prijatelj Tomi-Li Hetherington zbog raka ostao bez kose, nije hteo da on bude jedini ćelavi klinac u razredu pa je tražio mami da i njemu obriju glavu.

- Kad je Tomi-Li ostao bez kose to me jako rastužilo i nisam hteo da bude sam. Hteo sam da mu pomognem jer ima rak i želim da rak ode. Skupljao sam novac za organizaciju koja pomaže njemu i drugima, a glavu sam obrijao da budemo zajedno ćelavi - ispričao je dečak za Leicester Live.

Foto printscreen leicestermercury.co.uk

Tomiju je pre godinu dana dijagnostikovana leukemija, a zbog sepse i problema s plućima i jetrom završio je na intenzivnoj nezi. Rak mu je trenutno u remisiji, ali zbog lečenja je izgubio kosu.

Oli je, uz pomoć roditelja, uspio da skupi 1200 funti za Macmillan Cancer Support  kako bi pomogao drugoj bolesnoj deci, piše Mirror.

- Objasnili smo mu kako se to radi i počeli da promovišemo skupljanje novca. Kad su ljudi čuli za Olija i Tomija, prilozi su brzo počeli da stižu. Oni su u međuvremenu postali jako bliski i stalno jedan drugog zovu najboljim prijateljima. Jako smo ponosni na Olija - ispričala je njegova mama Sali.

Foto printscreen leicestermercury.co.uk

 

hellomagazin.rs Photo by Marjorie Bertrand on Unsplash