Ovo je savršen slatki zalogaj uz toplu šoljicu kafe ili čaja

Ovo je savršen slatki zalogaj uz toplu šoljicu kafe ili čaja

Autor: | 17/11/2019

0
Photo by Sabri Tuzcu on Unsplash

Pred vama je jedan jednostavan recept za fini čokoladni kolač s blagom aromom naranče i cimeta, idealan za hladnije dane koji su pred nama.

Za ovaj savršeni slatki zalogaj, koji idealno ide uz toplu šoljicu kafe ili čaja, vam je potrebno:

Biskvit

200 g glatkog brašna

50 g kakaa u prahu
½ praška za pecivo
prstohvat soli
1 kašičica cimeta
3 jaja (L)
220 g smeđeg šećera
2 vanilin šećera
115 g maslaca
narendana korica 1 pomorandže
100 g čokoladnih kapljica
Photo by Vlad Deep on Unsplash

Čokoladna glazura

50 g čokolade za kuvanje
50 g mlečne čokolade
50 ml slatke pavlake

Photo by Marília Castelli on Unsplash

Priprema

Maslac otopite na laganoj vatri i ostavite sa strane da se malo ohladi. U jednoj posudi prosejte brašno i kakao u prahu. dodajte i prašak za pecivo. U drugoj posudi jaja sobne temperature mutite 5 minuta sa smeđim šećerom i vanilin šećerom. Zatim umešajte jogurt sobne temperature i otopljeni maslac pa dodajte koricu pomorandže, cimet i so. Lagano umešajte suve sastojke tako da dobijete glatku smesu bez grudvica, a na kraju umešajte i čokoladne kapljice. Ako nemate čokoladne kapljice naseckajte čokoladu na komadiće – mlečnu ili tamnu, koju više volite.

Štrudla od jabuka: Recept za kolač koji miriše na detinjstvo

Pripremljenu smesu izlijte u duguljasti kalup za kolače koi ste prethodno namastili i pobrašnili. Kolač pecite cca 30 minuta na temperaturi od 180°C. Nakon 25 minuta svakako proverite kolač čačkalicom da vidite da li je pečen.

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Pečeni kolač ostavite 10-15 minuta sobnoj temperaturi da se malo ohladi, a zatim ga pažljivo preokrenite na rešetku za hlađenje. Za pripremu glazure čokoladu otopite na laganoj vatri zajedno sa slatkom pavlakom. Ostavite da se čokolada malo ohladi na sobnoj temperaturi. Potpuno ohlađeni kolač premažite čokoladnom glazurom. Recept donosi portal Slatki svet.

hellomagazin.rs Unsplash

Slične Vesti

Pročitajte još