Eliksir zdravlja: Svako jutro popijte vodu s limunom

Eliksir zdravlja: Svako jutro popijte vodu s limunom

Autor: | 15/11/2019

0

Još niste počeli da pijete vodu s limunom? Šta čekate? Limunadu? Ne, ipak nemojte limunadu, jer se u nju stavlja šećer. Probajte ovo prvo. Sok od limuna riznica je vitamina C, preporučuje se svima, a posebno osobama kojima već sama pomisao da zagrizu limun grči usta. Postupak pripreme je jednostavan - u bokal vode, obično tople, nacedite limun. Ili u čašu vode stavite krišku, dve ovog citrusa.

Povećava energiju i za tili čas popravlja raspoloženje, a odlično se pokazala i u borbi protiv depresije i stresa

Benefiti te kombinacije su višestruki. Pre svega, poboljšava varenje, jer pomaže oslobađanju toksina iz digestivnog trakta, stimuliše rad žuči i creva i ubrzava metaboličke procese u organizmu. Supermoćni C vitamin jača imunitet, naročito u ovom periodu godine kada bi trebalo paziti na bolesti disajnih organa i viruse. Voda s limunom povećava energiju i za tili čas popravlja raspoloženje, a odlično se pokazala i u borbi protiv depresije i stresa.

Bez cediljke i puno muke: Ovako se najlakše cedi limun

Limun kao dokazani antioksidans smanjuje rizik od nekih vrsta kancera

Ima antibakterijska svojstva, ublažava upalu grla, pomaže pri mršavljenju, a limun kao dokazani antioksidans smanjuje rizik od nekih vrsta kancera. Da li vam je ovo bilo dovoljno ili da nastavimo sa nabrajanjem?

Snezana Ilic Guliver/Thinkstock
Tagovi: limun zdravlje