Kako da postanete mađioničar i dobijete više vremena za sebe! 

Kako da postanete mađioničar i dobijete više vremena za sebe! 

Autor: | 11/11/2019

0

Kako da postanete mađioničar i dobijete više vremena za sebe! 

Vreme kada su žene morale sve same da rade i kada porodica nije učestvovala u kućnim poslovima je (nadamo se) prošlo. Kako žene ionako imaju više obaveza u kući: doručak, ručak, večera, spakuj užinu deci za školu, odvoji prljav veš, pospremi krevete, usisaj, operi, zategni, sada je vreme da naučite kako sebi malo da pomognete i odvojite makar sat vremena za neku seriju ili knjigu. 

  • Podelite kućne poslove sa svim ukućanima 

Ne plašite se. Deca se neće premoriti ako im date krpu da obrišu prašinu, da sami spreme svoje igračke i nameste krevet. Verujte nam, više će ceniti vaš trud. Tako će, ujedno, naučiti da budu odgovorniji i samostalniji. Neka sami odnesu prljav veš u korpu. Posle obroka, neka svako odnese svoj tanjir u sudoperu, zašto bi to bilo teško? Odredite raspored poslova. Ako sve ovo uspete da sprovedete u delo, videćete i promenu u odnosima u kući – više će vas ceniti, a vi ćete biti odmorniji i spremniji da kvalitetno provedete vreme sa svojom porodicom.

 

  • Sredite kuću za čas 

Postoje mali trikovi koje su delile razne poznate ličnosti, na primer Marta Stjuart, koja je savetovala da svako jutro posle upotrebe kupatila poprskamo tuš kabinu sredstvom za čišćenje i odmah operemo stakla, lavabo i kadu odmah prebrišemo, tako da će kupatilo uvek biti čisto i mirišljavo. U kuhinji ostavite iza sebe čiste površine, prebrišite ih i kada se vratite kući sa posla, bolje ćete se osećati kada vidite da je sve uredno. Takođe, veće spremanje možete da uradite jednom u 10 dana, a svakog dana dana da održavate čistoću uz pomoć štapnog usisivača Philips PowerPro Aqua 3u1, kojim za sekund usisate mrve ispod stola ili u kuhinji, a u isto vreme, pomoću samo jednog klika, namestite dodatak koji će mokrom krpom i da obriše pod. On može da vam postane najbolji prijatelj, jer ima 3 komponente u 1 uređaju: usisivač, ručni usisivač, posudu sa vodom i krpicom kao dodatak za vlažno brisanje podova. Nema kablove koje morate da razmotavate i preskačete po kući, ne morate da se savijate da biste nešto usisali, a može da stoji bilo gde u kući, jer zauzima malo prostora i uvek vam je pri ruci. Magija, zar ne?

 

  • Dajte sebi oduška izilaskom na kafu sa prijateljicama

Ne zaboravite da su vam prijatelji nezamenljiv deo života. Niko vas neće saslušati i razumeti kao one. Odredite sebi jedno popodne u nedelji koje će biti samo vaše; kafa i prijatelji, šta ćete više? Postanite mađioničar za svoje i dobro vaših najmilijih. 

Hellomagazin.rs Promo
Tagovi: philips

Najnovije vesti