Važno je naći vreme za sebe: Kako da brinemo o sebi u moru obaveza na poslu i kod kuće?

Važno je naći vreme za sebe: Kako da brinemo o sebi u moru obaveza na poslu i kod kuće?

Autor: | 25/10/2019

0

FOREO otkriva recept za dobitnu kombinaciju

 

Karijera ili porodica, drugarica ili dečko, pozorište ili trening? Mnoge žene se u određenim trenucima nađu u ovakvim dilemama koje nameće ubrzani životni tempo, ali zašto uopšte mora da se bira kada ima toliko dokaza da svi planovi mogu savršeno da se uklope? Žene koje su uspešne u svojim profesijama znaju kako da idu u susret izazovima i rešavaju ih korak po korak. A kada odluče da naprave i najvažniji korak u svom životu i postanu majke, jedno od najvažnijih pitanja je - kako balansirati poslovni i privatni život i, uz to, ne zapostaviti sebe i svoj izgled?

Zaposlena mama koja vrlo uspešno balansira na ova dva polja i uživa u svom porodičnom i poslovnom životu, a čiji posao upravo podrazumeva brigu o izgledu, najbolje zna recept za dobitnu kombinaciju. Anja Latinčić najveći deo svog dana provodi baveći se odnosima s javnošću i komunikacijama za kompaniju FOREO, vodeći švedski brend u oblasti lepote i velnesa, i ima nekoliko saveta za sve žene koje pokušavaju jednako da se posvete svojim mališanima, karijeri, prijateljima, ali i sopstvenoj nezi.

Spa tretman u sopstvenom kupatilu? Apsolutno!   

"FOREO proizvodi su napravili svetsku revoluciju na polju velnesa i lepote i to je jedan od razloga zbog kojih sam poželela da postanem deo ove kompanije. Učeći sve više o brendu, svoje kupatilo sam postepeno pretvarala u pravi mali spa centar. Upravo to je suština - FOREO nudi profesionalnu negu i rezultate koje za mnogo kraće vreme možete postići sami, u udobnosti svog kupatila - ističe Anja, majka dvojice dečaka.

Kao jedna od 70 odsto žena zaposlenih u kompaniji FOREO, Anja dodaje da ona i njene koleginice svojim primerom nastoje da omoguće i drugim zaposlenim ženama da imaju izuzetno kvalitetne i efikasne, a istovremeno pristupačne uređaje za negu kože lica koji im štede vreme i pružaju osećaj zadovoljstva. Osnovan u Stokholmu 2013. godine, ovaj švedski brend danas broji više hiljada zaposlenih koji svakodnevno unapređuju svet lepote širom planete. FOREO je od start-up inovativne firme za negu kože prerastao u globalnu kompaniju koja je proširila trend prirodne lepote, negovane i blistave kože.

Balansiranje poslovnog i privatnog života je izazov – ali u tome je lepota svakodnevice 

- Dok nisam postala majka, imala sam toliko slobodnog vremena da se posvetim sebi, kupujem gomilu različitih preparata za ulepšavanje i isprobavam ih satima. A onda sam posle rođenja prvog, pa iznova nakon rođenja drugog sina, shvatila da to vreme mogu da iskoristim za druge aktivnosti, a da sa malim izmenama u svojoj beauty rutini izgledam podjednako dobro kao i ranije - kaže Anja.

Ova mlada žena kaže da se upravo kroz rad za kompaniju FOREO upoznala sa delovanjem svih uređaja za negu kože i koristi ih svakog dana. „Moj ritual izgleda ovako: ujutru i uveče obavezno očistim lice LUNA mini 3 uređajem, stavim serum Estee Lauder Advance Night Repair, a zatim ispod oba oka nanesem Kiehl’s Creamy Eye Treatment s avokadom, uz pomoć fenomenalnog FOREO IRIS masažera za predeo oko očiju. Nakon toga, na celo lice i vrat nanesem Kiehl’s Ultra Facial Cream, opet LUNA uređajem, i to drugom stranom koja je namenjena masaži. Dva puta nedeljno koristim i FOREO UFO – savršen, kompaktan uređaj za ultra brzo i dubinsko nanošenje maski za lice, uz pomoć T-soničnih pulsacija i integrisane termo i krio terapije. Nema potrebe da idem po kući sa sheet maskom 20 minuta i time plašim decu (smeh)“, kaže Anja.

Uz ovakvu negu, umesto odlaska na tretmane van kuće, u proseku se mogu uštedeti dva sata dnevno. "Ne kažem ovo samo zato što za ovu kompaniju radim, ali FOREO mi zaista štedi vreme, a koža mi nikada nije bila lepša“, ističe Anja.

FOREO nije samo next-level brige o sebi, već čitav beauty ritual čini jednostavnijim

 - Naša želja u kompaniji je da toliko pojednostavimo svakodnevnu negu žena ujutru pred odlazak na posao, uveče kada krećemo na spavanje i pripremamo kožu za odmor, ili ako se spremamo za neke značajne događaje, da ne gubimo previše vremena koje nam je svima dragoceno. Trudimo se da adekvatan tretman bude dostupan svima, uz vidljive rezultate. Ne gubite vreme na rituale koje možete zameniti jednostavnom i efikasnom negom - preporučuje Anja.

I pored svih obaveza, važno je da ne zaboravimo da smo sami prema sebi odgovorni i da svaki naporan dan treba da ulepšamo – ili makar sebe da ulepšamo! Budućnost i napredak tehnologije donose sve lakšu i bržu, a ujedno i sve bolju brigu o sebi. Uz inovacije koje FOREO konstantno osmišljava, put do savršenog lica je sve kraći, a svet lepote utoliko napredniji.

hellomagazin.rs Promo

Najnovije vesti