U devet koraka do ravnog stomaka

U devet koraka do ravnog stomaka

Autor: | 22/10/2019

0

Bez obzira koliko nam je godina, uvek želimo da imamo ravan stomak, kako bi nam haljine savršeno stajale i kako bismo kada sednemo mogli lepo da ispravimo leđa, bez da stomak skrivamo rukama ili nekim jastučićem.

Ukoliko imate volju da svoj stomak dovede u red, evo devet važnih koraka koji će vam u tome pomoći.

Oprezno sa alkoholom - svi povezujemo pivo sa naduvenim stomakom, ali zapravo sva alkoholna pića mogu učiniti da tako delujete.

Preskočite sportske napitke - ako se ne bavite sportom profesionalno, ova pića sadrže previše veštačkih zaslađivača, natrijuma i ostalih soli da biste imali koristi od toga.

Nisu gasovi samo od pasulja - kelj, karfiol i brokoli imaju isti učinak na vaš probavni sistem.

Izbacite prerađenu soju - hemijski je slična estrogenu i uzrokuje nadimanje i debljanje.

Smanjite unos kofeina - iako je poznati diuretik, jedna od posledica konzumacije puno kofeina je dehidratacija, zbog koje se možete naduvati - tako da moramo vas razočarati, jer što manje kofeina, to bolje, navodi comopolitan.hr.

Poštujte ritam svoga tela - vaš probavni sistem ima svoj ritam - aktivniji je danju, a sporiji noću - zato ako kasno pojedete veliki ili kaloričan obrok, nikako mu ne činite uslugu.

Unosite vlakna na ispavan način - dijeta bogata vlaknima je dobra, to svi znamo, ali ni s tim ne treba preterivati - hranu bogatu vlaknima jedite ujutro, popijte puno vode uz obrok i obavezno se posle toga krećite.

Ograničite količine mesa koje jedete - osim što ga je najteže razgraditi, antibiotici koji se daju životinjama, mogu učiniti da osetite nadimanje i naduvan stomak.

Prestanite da pušite - pušenje čini vaš stomak naduvenijim na čak tri različita načina - povećava vaš unos vazduha (doslovno), toksini iz cigareta mogu uzrokovati upalu u vašim crevima, od koje se nadimaju, a i pušenje ubija "dobre" bakterije u vašem probavnom sistemu koje vam pomažu da brže razgradite hranu.

hellomagazin.rs guliver/thinkstock

Najnovije vesti