Mnogi od nas vole bundevu i slasne pite, krem čorbe, ali imaju problem kako da bundevu na najbrži način da prireme i očiste. Evo pomoći...
Započnite pranjem, a zatim uklonite poklopac i dno bundeve. U zavisnosti od veličine, možete je iseći na manje komade da biste je lakše oljuštili.
Ako koristite bundevu za pečenje sa korom, nakon uklanjanja dva kraja, isecite je na pola i pomoću kašike uklonite unutrašnjost zajedno sa semenkama. Možete ih rasporediti po papiru da se osuše i koristiti za seme sledeće godine.
Dakle, nakon što ste je očistili, isecite je na željenu veličinu prema vašem omiljenom receptu. Ako ćete pripremati punjenu bundevu, odsecite dno samo malo, tako da ona stoji uspravno, i kašikom, pažljivo izdubite unutrašnjost, piše bonapeti.rs.
Ukoliko bundevu koristite za dinstanje ili kuvanje, postoje dva načina da je oljuštite – pomoću oštrog noža ili ljuštilice za povrće.
Pročitajte još
Četiri kore, čokolada, puding i maline: Recept za Baron tortu koju je Čkalja obožavao
Recept za Baron tortu
28/03/2024
Saznajte višeDivlja čaga, moćno oružje iz Sibira koje čuva vaše zdravlje
Ekstrakt divlje čage je moćni preparat iz Sibira
26/03/2024
Saznajte višeOvako se hranio genije: Nikola Tesla imao je veoma strog režim, a jedan obrok nikada nije preskakao
Ishrana Nikole Tesle bila je specifična
26/03/2024
Saznajte višeLilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
Lilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
25/03/2024
Saznajte višeOvako se sin uči da postane džentlmen i šmeker: Đoković uveo strogo pravilo Stefanu
Pravilo Novaka Đokovića za sina Stefana
23/03/2024
Saznajte više