Ovacije, prestižna nagrada i još jedan novi hit: "Frajle" oduševile Makedoniju (foto)

Ovacije, prestižna nagrada i još jedan novi hit: "Frajle" oduševile Makedoniju (foto)

Autor: | 13/10/2019

0

Poslednjih meseci ređaju nove pesme, spotove i uspešne nastupe na festivalima širom regiona. Ovog vikenda, prvi put u karijeri koja traje već deset godina, "The Frajle" su učestvovale i na prestižnom “Makfestu” u Štipu, gde su izvele kompoziciju “Ne i priznavaj” na makedonskom jeziku.

Prvo veče muzičke smotre završile su osvojivši najviše glasova i od žirija i od publike, a u finalu, u prilično žestokoj konkurenciji, dobile su jedno od najviših priznanja i završile na trećem mestu. Malo je nedostajalo da pobede, ali, ako je suditi po pesmama “Zlato” i “Noćas si moje vino” koje su letos izvele u Vodicama i Splitu, pred njima je još jedan veliki hit.

To potvrđuju i njihovi makedonski fanovi, pred kojima uvek rado nastupaju. A na “Makfestu” su sinoć, kao i njihova prijateljica Tamara Todevska, pozdravljene ovacijama.

- Toše Pop Simonov napisao je ovu pesmu i jedva čekamo da je uvrstimo u reportoar. Prava bećarska - kažu nam popularne Novosađanke, odlično raspoložene posle osvojene nagrade, i u šali dodaju da je tema malo intrigantna, “ljubavnička”.

Malo vojvođanskog čardaša u njihovom stilu, malo melodičnog makednosnkog melosa, i eto izvrsnog recepta za uspeh.

hellomagazin.rs privatna arhiva
Tagovi: Frajle the frajle