Marina Tucaković:  Normalno je da se plašim smrti, svi se plašimo

Marina Tucaković: Normalno je da se plašim smrti, svi se plašimo

Autor: | 08/10/2019

0

Kada se suočimo s bolešću koja je toliko agresivna i za koju se ne zna ishod, postajemo svesni sopstvene prolaznosti, krhkosti života, a strah se neminovno javlja, jer je neizvesnost koju svaki dan nosi teška, a terapije još teže. Takav život živi i Marina Tucaković. Težak, stresan i prepun neizvesnosti.

Marina je u razgovoru za Kurir ispričala kroz koje terapije prolazi i kako se nosi s lečenjem, osećanjima, životom, bolom...

- To godinama traje. Ne može preko noći da se reši. Baš ove nedelje treba ponovo da uradim analize. Menjaju terapije, čekam da na Institut za onkologiju stigne neka nova injekcija. Iskreno, meni je sve to normalno. Više se ne osvrćem i ne razmišljam mnogo o tome. Imala sam nekoliko hemoterapija, pa me je doktorka skinula s toga i dala mi hormonske terapije - izjavila je za Kurir.

Marina na svakih šest meseci odlazi u Nemačku da bi primila vakcinu, ipak, nije joj svejedno i nije imuna na strah.

- Normalno je da se plašim smrti. Svi se plašimo. Ne treba o tome razmišljati. Evo, ja sad kuvam supu i, verujte, samo želim da mislim o lepim stvarima. Možda neka mala doza neizvesnosti i straha postoji kad idem na magnet, skener, ali ovako nemam neki stres. Tako je kako je, biće šta će biti. Moje stanje se nije pogoršalo, nekad se bolje osećam, nekad lošije - odgovorila je za pomenuti list.

hellomagazin.rs ATA Images

Pročitajte još