Ovih pet predmeta nikako ne treba držati u kući jer privlače nesreću

Ovih pet predmeta nikako ne treba držati u kući jer privlače nesreću

Autor: | 01/10/2019

0

Prema Feng šui pravilima određeni predmeti u kući privlači negativne vibracije.

Evo i koji su to...

Sat koji ne radi

Bilo da je polomljen ili jednostavno ne radi, jer ga niko nije navio ili promenio bateriju, sat koji ne radi ne bi trebalo držati u domu. Naime, Feng šui nalaže uređivanje doma bez slomljenih predmeta kako bi se privukla sreća u kuću. Po toj teoriji, čuvanje oštećenih predmeta predstavlja unutrašnji i spoljašnji nered, a to nije nešto što želite u životu.

Nenamešten krevet

Koliko vremena vam je potrebno da ujutro namestite krevet? Razmislite, svega nekoliko minuta, ali mnogima je i to previše. Prema nekim verovanjima, ujutro je važno namestiti krevet kako bi kada padne noć utonuli u miran san.

Ukoliko krevet uopšte ne nameštate ili vas neko ometa dok to radite, lako je moguće da ćete patiti od nesanice. Osim toga, lepše je uveče se uvući u lepo složen i zategnut krevet nego u gomilu zgužvane i nabacane posteljine.

Otvoren kišobran

Povezanost otvorenog kišobrana u domu i loše sreće datira još iz doba drevnih Egipćana kada se izbegavalo unošenje u kuću bilo kakvih predmeta koji štite od vremenskih prilika. To se smatralo nepoštovanjem duhova čuvara koji paze na vaš dom.

Smatrali su da bi ih tako nešto razljutilo jer bi to pokazivalo nepoštovanje ukućana prema duhovima kao zaštitnicima njihovog doma.

Uvenulo i suvo cveće

Ukoliko želite da živite u srećnom domu, pazite da vam biljke u teglama nisu suve i izbegavajte da kuću ukrašavate osušenim cvećem. Ukoliko su biljke u teglicama propale i osušile se - bacite ga. Mrtve stvari u dom unose mrtvu energiju, a to ne želite.

Preparirane životinje

Slično kao i kod uvenulih biljaka, samo puno lošije jer privlači više negativne energije. Želite li zaista svakog dana na zidu da gledate glavu mrtvog jelena? Teško je ostati pozitivan i gledati u oči životinji koja je jednom bila živa ili hodati po njenom krznu, piše portal 24sata.hr.

hellomagazin.rs guliver/thinkstock
Tagovi: feng šui