Poslednji oproštaj od Pitera Lindberga: Supermodeli na sahrani čoveka koji ih je vinuo u zvezde (video)

Poslednji oproštaj od Pitera Lindberga: Supermodeli na sahrani čoveka koji ih je vinuo u zvezde (video)

Autor: | 26/09/2019

0

U Parizu, u crkvi svetog Sulpicija, održan je poslednji ispraćaj legendarnog modnog fotografa Pitera Lindberga koji je početkom septembra preminuo u 74. godini, a koji je svojim delima ispisao istoriju jedne ere, kada su supermodeli zavladali modnom pistom, a crno-bela fotografija načinjena na njegov način pokazala svu lepotu onoga ko stoji pred objektivom. 

Poznat po svojim naturalističkim crno-belim neretuširanim fotografijama, Lindberg je izgradio prepoznatljivu estetiku koja ne prati trendove nego se bazira na iskrenoj emociji modela koju je uvek vešto prenosio na fotografiju. U tom duhu često je izjavljivao kako je za njega osoba važnija od odeće koju nosi, a to su osetila i brojna svetski poznata lica kojima je napravio neke od ikoničnih fotografija.

Zato se i ovog 24. septembra na njegovoj sahrani okupio veliki broj onih koji su zahvaljujući njegovom pogledu kroz objektiv postali ono što su danas. Sahrani su prisustvovali Alber Elbaz, Rafael, Melani Tijeri, Karla Bruni, Emanuel Alt, Điđi Hadid, Naomi Kembel, Sindi Kraford sa ćerkom Kajom Gerber, Ana Vintur i mnogi drugi.

 

hellomagazin.rs Profimedia

Najnovije vesti