Afričke pustolovine vojvotkinje od Saseksa: Megan Markl zaplesala na ulici! (video)

Afričke pustolovine vojvotkinje od Saseksa: Megan Markl zaplesala na ulici! (video)

Autor: | 24/09/2019

0

Britanski princ Hari, njegova supruga Megan Markl i četveromesečni sin Arči počeli su u ponedjeljak desetodnevnu turneju po Africi na koju Hari kreće stopama svoje preminule majke, princeze Dajane. Turneja, koja je započela u Južnoafričkoj Republici, prvo je zajedničko službeno putovanje mlade porodice.

U tri dana koja će provesti u Cejp Taunu, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa posetiće društvene i projekte zaštite okoline, a zatim se susresti s penzionisanim nadbiskupom Dezmondom Tutuom, poznatim borcem protiv apartheida.

Mnoštvo obožavalaca kraljevske porodice okupilo se već na aerodromu ne bi  li videli malenoga Arčija. On je avion napustio u naručju majke u ponedjeljak ujutro, međutim nije učestvovao u protokolu već je ostao u društvu pouzdane dadilje.

Hari i Megan posetili su između ostaliog Muzej Distrikt 6, bivšu gradsku četvrt iz koje je prisilno preseljeno 60,000 ljudi tokom aparthejda 70-tih godina. Onde su se upoznali s istorijskim činjenicama tog područja i susreli se sa bivšim stanovnicima.

Somaja Ebrahim (81) bio je tamo kada je kraljica Elizabeta 1947. posetila taj kraj sa svojim roditeljima i sestrom Margaretom. Zagrlio je Harija a zatim i Megan i oduševljeno pitao gde je Arči. Hari je odgovorio kako mališan spava, jer ga je izmorio dug put do juga Afrike.

- Nije  mrzovoljan, samo pospan - našalio se Hari. Kraljevski izvor ranije je otkrio za britanske medije kako se Hari i Megan nadaju da će moći da uključe svog sina u program posete u nekom trenutku, ali da je teško predvideti kada, jer on ima tek pet meseci.

Kraljevski par otputovao je u Afriku u pratnji 13 osoba, uključujući dadilju i frizerku koje plaćaju privatno. Takođe privatnim novcem plaćaju novu ličnu sekretaricu Fionu Mekilvem koja je doputovala kako bi bolje upoznala svoj novi posao.

Za vreme posete opštini Njanga bivša glumica održala je snažan govor o nasilju protiv žena.

- Želim da istaknem jednu važnu stvar, dok sam ovde, sa svojim suprugom, kao članica kraljevske porodice. Želim da kažem da sam ovde došla kao majka, supruga, žena, kao žena druge boje kože, i kao vaša sestra - rekla je vojvotkinja čija je izjava naišla na oduševljeno klicanje mnoštva okupljenih.

- Ja sam ovde za vas i sa vama - poručila je.

Megan i Hari između ostalog su posetili Odseka za pravdu, koji lokalnim stanovnicima pomaže u ostvarivanju osnovnih ljudskih prava. Takođe su učestvovali na sastanku Programa za osnaživanje devojaka Mbokodo, koji nudi trening samoodbrane za devojke koje su proživele traumu. Tom prilikom Megan je pokazala zavidne plesne pokrete u zajedničkom druženju s lokalnim stanovništvom.

hellomagazin.rs Guliver/Getty

Pročitajte još