Dodela Emija: Serija 'Igra prestola' četvrti put najbolja

Dodela Emija: Serija 'Igra prestola' četvrti put najbolja

Autor: | 23/09/2019

0

Osma sezona serije  'Igra prestola' pobedila je na 71. dodeli nagrada Emmy u Microsoft Teatru u Los Anđelesu. HBO-ova serija, koja se temelji na delima Džordža R.R. Martina, četvrti put je proglašena najboljom dramskom serijom. Iako je serija predvodila s rekordne 32 nominacije, ukupno je (od 2015. godine) osvojila 12 Emija.

Ove godine pobedila je u kategorijama najbolje dramske serije i najboljeg sporednog glumca (Piter Dinklidž).

Mnoge je iznenadila serija 'Fleabag' koja je osvojila nagrade u kategorijama najbolje komedije i najbolje glavne glumice u žanru komedije (Fibi Valer).

Veliku pažnju privukla je pobeda glumca Bilija Portera (50) koji je postao prvi tamnoputi homoseksualac koji je osvojio Emija za najboljeg glumca u dramskoj seriji 'Pose'.

Nagrada za najbolju glumicu pripala je Džodi Komer (26) u seriji 'Killing Eve', a nagradu za najbolju režiju dramske serije dobio je Džejson Bateman (50) za seriju 'Ozark'. Nova Netflix-ova serija pobedila je i u kategoriji najbolje sporedne glumice (Džulija Garner).

Producent Džesi Armstrong (47) dobio je nagradu za najbolji scenario za dramsku seriju 'Succession', a konkurencija mu je bio reditelj Don Roj King (71) koji je na kraju proglašen najboljim rediteljem serije 'Saturday Night Live' u kategoriji 'Variety/talk' serije.

Najboljom 'Variety/talk' serijom proglašena 'Last Week Tonight with John Oliver' koja je ujedno dobila i nagradu za najbolji scenario u istoj kategoriji.

Kao što se i nagađalo, najboljom mini serijom proglašen je 'Chernobyl' koji je osvojio nagradu i za najbolje napisani scenario mini serije. Što se tiče najboljih glumaca, nagradu najbolje glumice u istoj kategoriji dobila je Mišel Vilijams (39), a najboljim glumcem proglašen je Džarel Džerom (21).

Takođe, pobjedu u kategoriji najboljeg sporednog glumca u mini seriji odneo je Ben Višou (38), a titula najboljeg reditelja u toj kategoriji pripala je Johanu Renku (52).

Po uzoru na Oskare, ni na dodeli ovogodišnjih televizijskih nagrada Emi nije bilo voditelja. Zadnji put to se dogodilo 2003. godine

hellomagazin.rs Guliver/Getty

Najnovije vesti