Retro je u modi, ove jeseni će sve biti u znaku 70-ih!

Retro je u modi, ove jeseni će sve biti u znaku 70-ih!

Autor: | 19/09/2019

0

Sedamdesete godine 20. veka predstavljaju period koji je obeležila potpuna bezbrižnost, kreativnost i inovativni stil, zbog čega se modni dizajneri u svom stvaranju uvek iznova vraćaju na ovo razdoblje, koketirajući s tadašnjim trendovima.

Ove jeseni će sve biti u znaku 70-ih, što se može videti i prema oblačenju trendseterki koje su skinny farmerke uveliko zamenile trapezastim, velike sunčane naočare lenonkama, a špic štikle platformama.

Zavirite li u prodavnice, primetićete da vrve komadima inspirisanim 70-im godinama prošlog veka. Sve je prepuno komada koji su obeležili modu 70-ih.

1. Haljine na preklop

Haljine na preklop imale su svoj veliki trenutak 70-ih, a zahvaljujući svom laskavom kroju koji pristaje svim telesnim građama ovaj model ostao je popularan do danas. Diane von Furstenberg tada je predstavila prvu haljinu na preklop koja je doživela pravi bum na modnoj sceni, a sve više njih možete pronaći i u aktuelnim jesenjim kolekcijama.

https://www.instagram.com/p/B13w1SnnfLI/

2. Metalik prsluk

Bluza, lagani džemper, prsluk i farmerke bili su idealna kombinacija 70-ih, bez obzira jeste li muškarac ili žena. Dugo vremena je ovaj odevni komad bio zaboravljen u ženskom ormaru ili pak zamenjen nešto ženstvenijim, dužim verzijama, a sada se vraća u središte modne igre.

https://www.instagram.com/p/BFwHzIqx1GQ/

3. Šareni kombinezon
Ako ste mislili da će jesen proći bez kombinezona, onda se gadno varate. Sećate li se pripijenih kombinezona koji su nekad bili pravi hit? U nedeljama koji dolaze viđaćemo ih sve češće na gradskim ulicama.

https://www.instagram.com/p/B0zN1oyhbgn/

4. Platforme

Ako u svom ormaru već imate ovakav kombinezon i pitate se s kojim cipelama ga uskladiti, odgovor na vaše pitanje su cool platforme, poput ovih metalik sandala s potpisom brenda Aquazzura.

https://www.instagram.com/p/BvNXedDHbPR/

5. Halter neck top

Ako volite da izlazite na večere ili u klubove, onda u svom ormaru ove jeseni morate da imate statement top s takozvanim halter neck okovratnikom, koji se ističe efektnim printom ili materijalom.

https://www.instagram.com/p/B1x8KaQpwEE/

6. Duboke trapez farmerke

Trapez kroj jedan je od ključnih komada 70-ih koji je ponovo zavladao pre 15-ak godina, a sada se čini da će opet baciti skinny farmerke u senku. Ove sezone odaberite idealne trapez farke koje, zavisno od drugih odevnih komada i modnih dodataka, možete podjednako dobro nositi u elegantnim, poslovnim i ležernim prilikama.

https://www.instagram.com/p/_29kByLbFi/

hellomagazin.rs Profimedia