Nataša Bekvalac užasnuta: U šoku sam, imam dve ćerke i ovo mi je zbog toga stresno!

Nataša Bekvalac užasnuta: U šoku sam, imam dve ćerke i ovo mi je zbog toga stresno!

Autor: | 15/09/2019

0

Dečju svest neretko oblikuju internet sadržaji, televizijske emisije neprimerene godinama i uzrastu, školski sistem u kojem nema mesta za izgradnju ličnosti, već se juri za planom i programom... ali, ponajviše tu dečju svest oblikuje odsustvo roditeljske pažnje i zanimanja za sopstvenu decu.

Sve češći fizički sukobi maloletnika u osnovnim školama bivaju snimljeni, postavljeni na društvene mreže, a nasilje postaje obrazac ponašanja koji se usvaja kao normalan, čak poželjan, jer se njime ističu u grupi. Obrazovanje je skrajnuto i ne predstavlja ono čime bi se tinejdžeri podičili.

Javne ličnosti su odreagovale na poslednji ekces koji se dogodio u jednoj beogradskoj školi, gde devojčice šamaraju drugu devojčicu, manju, slabiju... ostala deca ne reaguju, a nastavnika u školskom dvorištu, kao ni odgovornog za red nije bilo ni na vidiku.

Nataša Bekvalac nije ostala nema na ovo.

- U šoku sam, imam dve ćerke i ovo mi je zbog toga stresno, ali i zbog onoga što sam sama doživela, a nikada reč o tome u javnosti nisam rekla. Onog trenutka kada muškarac digne ruku na ženu, zvanično prestaje da bude muškarac! Zanemela sam zbog ovog snimka - napisala je Nataša na Instagramu, prvobitno postavivši snimak, koji je već viralan, ali ga je ubrzo uklonila i napisala sledeću poruku devojčici koja je bila žrtva nasilja, a koja se jasno vidi na snimku:

https://www.instagram.com/p/B1o5sH8jJiI/

- Skinula sam post... žrtve nasilja mnogo se teže oporavljaju nakon što snimci na kojem trpe nasilje postanu viralni, govore istraživanja. Draga devojčice... dragi roditelji... imam potrebu da ti kažem da sve prođe, proći će i ovo iako sada, znam, deluje da nikada neće.. Ljubav na kraju uvek sanira i pobedi sve... Nisi kriva i nije do tebe! - poručila je Bekvalčeva uz ovu fotografiju na kojoj je samo jedna reč koja je dovoljna da sve bude sasvim jasno.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Nataša Bekvalac (@bekvalceva) дана 15. Сеп 2019. у 6:30 PDT

Njena koleginica Katarina Živković nije bila tako blaga, već je direktno prozvala roditelje...

U nastavku možete pročitati Katarinin stav, ali i njenu jasnu i oštru  poruku

Katarina nije bila blaga jer smatra da najveću odgovornost snose roditelji, jer njihovo odsustvo interesovanja za sopstveno dete ili pak sam model njihovog (roditeljskog) ponašanja su samo obrazac koji deca usvajaju i nastavljaju da primenjuju.

Katarina je roditelje vrlo jasno prozvala u svom postu:

- Svet se okrenuo naglavačke, deca više nisu deca, već monstrumi koji gledaju kako da povrede drugaricu, a još strašnije je što njihovi vršnjaci nisu uradili ništa da bi to sprečili. Bravo, roditelji, ponosite se svojom decom, biće mesta za njih u nekom od narednih rijalitija, da se makljaju međusobno, ako pre toga ne završe u nekom popravnom domu - vrlo oštro i jasno je poručila Katarina.

hellomagazin.rs Luka Šarac/ATA Images