Ukusno, a ne goji: Testo za picu bez brašna

Ukusno, a ne goji: Testo za picu bez brašna

Autor: | 14/09/2019

0

Ako još niste probali testo za picu od karfiola, sigurno će vas iznenaditi – osim što ne goji, iznenađujuće je ukusno. U ovu picu ako želite možete dodati i kulen ili neku šunku.

Sastojci za testo:

1 glavica karfiola
2 jaja
2 kašike rendanog parmezana
2 kašike rendane mocarele
1 jaje
so
biber
1 kašičica kurkume
1 kašika maslinovog ulja

Fil:

3 kašike maslinovog ulja

150 g paradajz soka
100 g gaude
200 g mocarele
2 paradajza

Priprema:
Karfiol podelite na manje komade i izmiksajte tako da dobijete mrvičastu smesu. Zatim skuvajte na pari ili u mikrotalasnoj dok ne omekša.

Kad se smesa ohladi zamotajte je u čistu krpu ili gazu, pa rukama istisnite višak vode. Dobro ocedite snažno stiskajući karfiol kako bi ostalo što manje vode. Tako testo neće biti gnjecavo nakon pečenja, piše punkufer.hr.

Pomešajte karfiol s jajima, sirom i začinima, pa razmažite smesu na papir za pečenje kojim ste obložili pleh. Lagano premažite maslinovim uljem i pecite na 220 °C dok ne postane hrskavo – oko 12-15 minuta.

Premažite testo, dodajte sir i parčiće paradajza. Pecite dok se sir ne rastopi, a paradajz ispeče, oko 10 minuta.

hellomagazin.rs guliver/thinkstock