Hindi Zahra ponovo u Beogradu: Jedva čekam da koncert krene

Hindi Zahra ponovo u Beogradu: Jedva čekam da koncert krene

Autor: | 09/09/2019

0

Svetski poznata francusko-marokanska kantautorka, Hindi Zahra, održaće čak dva koncerta u kultnom klubu Bitefartcafe, 28. i 29. septembra u okviru Musicology Barcaffè Sessions.

Hindi je samouka multiinstrumentalistkinja i kantautorka koja sve muzičke uticaje i životna iskustva spaja u jedinstvenu i autentičnu muzičku kreaciju.

Nakon izdavanja svog albuma "Homeland“ koji je rasprodat u 135 hiljada primeraka širom sveta, održala je preko 300 koncerata u periodu od dve i po godine – uvek svirajući do poslednjeg atoma snage i ne ostavljajući nikoga ravnodušnim. U potrazi za sobom i svojim muzičkim identitetom, odlučila je da se preseli u Marakeš, sama, i posvetivši se sebi, krenula u otkrivanje novih puteva do njene autorske muzike.

Ona objašnjava ovaj poduhvat kao "pravi beg u samoću, iz kog su se rodile pesme nastale u istinskom zanosu“ i dodaje:

- Moje iskustvo tamo je zaista bili posebno – pet godina traganja za sobom, sazrevanja i rada doveli su ovde gde sam danas! Zauvek sam zahvalna na tome.

Nakon što je pre dve godine nastupala u Beogradu u okviru istog serijala, Hindi Zahra izjavila je kako je povezanost koju je osetila sa beogradskom publikom bila nestvarna, dodajući da jedva čeka da ponovi to iskustvo.

- Nastupala sam u Beogradu pre dve godine. Za mene je to bilo neverovatno iskustvo. Jako sam se povezala sa publikom i osetila sam njihovu energiju, a oni su osetili moju suštinu. Jedva čekam da otvorim novu sezonu Musicology-ja i da vidim kojim smerom će se razvijati koncert jedne, a kojim smerom koncert druge večeri - rekla je Hindi, čiji je život nekako bio predodređen da bude obojen muzikom.

- Ja sam odrasla u muzičkoj porodica, tako da je muzika uvek bila sveprisutna u mom životu. Odrastala sam slušajući Elu Ficdžerald, Tinu Tarner i Vitni Hjuston. Ostavile su ogroman uticaj na mene. Htela sam da studiram psihologiju, ali jednostavno volim da pevam. To je ono što me pokreće - kaže ona.

 

Kada bi bila pesma, koja bi pesma bila?

"Purple rain“ zbog mog bluza. Inače sam veliki fan Prinsovih nastupa.

Velika umetnica ima poruku i za sve mlade muzičare u našoj zemlji.

- Smatram da je znanje vrlo važno za sam stvaralački proces. Slušajte i učite. Ali prepustite se i sebi. Iskoristite znanje koje posedujete, ali nemojte se ustručavati da se u potpunosti prepustite i svojoj mašti. Dopustite joj da vas obuzme. Nađite ono što vas čini drugačijim, i nemojte od toga odustajati - iskrena je Hindi.

hellomagazin.rs Tala Hadid
Tagovi: Hindi Zuhra