Nataša Miljković i Maja Nikolić: Pokušali su da nam naruše odnos, ali mi imamo trajni pakt

Nataša Miljković i Maja Nikolić: Pokušali su da nam naruše odnos, ali mi imamo trajni pakt

Autor: | 07/09/2019

0

U društvu u kome se, na putu do uspeha, rivalstvo tumači kao motivacija, a bliskost smatra Ahilovom petom, odnos Maje Nikolić i Nataše Miljković u najmanju ruku zaslužuje poštovanje, pa i divljenje. Priča o njihovom prijateljstvu počinje pre gotovo dve i po decenije, kada su im se ukrstili profesionalni putevi. U međuvremenu, ostvarile su sjajne karijere i postale majke, a bliskost učvrstile i zavetima pred Bogom, kada je Nataša bila kuma na Majinom venčanju, a potom i na krštenju njenog najmlađeg deteta.

Nakon što su ovog leta, u kratkom razmaku, saopštile da odlaze sa televizije "Prva“, svi su s nestrpljenjem čekali sledeći potez, nadajući se da će ih ponovo videti zajedno u studiju. Poslednji put to se dogodilo pre pet godina, u emisiji "Studio 3“ na "Radio-televiziji Srbije“. Vest da će se ove jeseni naći u autorskom projektu "Među nama“ na kanalu "Nova S“ oduševila je sve koji vole dve atraktivne voditeljke, a mi smo iz prve ruke saznali kakva su očekivanja od nove emisije i kako izgleda njihovo prijateljstvo kada se ugase kamere.

Jeste li verovale da ćete jednog dana ponovo raditi na istom projektu?

Nataša: Nekad nije dovoljno verovati, zato smo na tome intenzivno radile i - uspele. Ovo je, zapravo, tek drugi put da smo zajedno pred kamerama. Posle “Studija 3” i njegovog kratkog televizijskog života, sada smo ponovo zajedno.

Maja: Ja sam znala da do toga mora ponovo doći. Ova pauza obema je bila nekako neprirodna. Uvek smo sedele u istoj kancelariji, a onda došle u situaciju da se gotovo i ne viđamo na poslu. Zato smo ovu priliku zgrabile sa toliko entuzijazma, a zajedno sa kolegama sa “Nove S” u priču ulazimo svim srcem.

Od “Studija 3” prošlo je više od pet godina. Koliko je ovo iskustvo drugačije?

Maja: Potpuno je drugačije. Najviše po atmosferi u kojoj radimo. Presrećna sam kada vidim koliko se u “Novoj S” polaže na dobre ljudske i kolegijalne odnose, na atmosferu u kojoj nećete čuti da nešto ne može, već će se tražiti način da to zajedno uradimo.

Nataša: Po svemu je drugačije. Obe smo na novom mestu, počinjemo od početka, sastavljamo ekipu, studio, kombinujemo želje, mogućnosti i ambicije. Imamo divnu ekipu, naš Danilo Mašojević je tu, smejemo se, radujemo i stvaramo.

Kakav sadržaj očekuje gledaoce u emisiji “Među nama”?

Nataša: Naš život kao posledica i uzrok, rešenja, ispovesti, smeh i zabava. Uvek sam se obraćala gledaocu koji želi da razmišlja, da bude informisan i da mu bude bolje. Takvih među nama ima mnogo, samo što su kreatori današnjih televzijskih sadržaja ubeđeni da je većinska Srbija ona koja želi da se anestezira glupostima i bekstvom u tuđ život.

Maja: Emisija je ono što se danas podvodi pod "infotainment“, dakle spoj svega aktuelnog. Imamo, to s ponosom kažem, ekipu snova. Presrećne smo što je došao Danilo Mašojević, naše najsimpatičnije televizijsko lice. On će uređivati zabavni deo emisije. Imamo odlične urednike, reportere i novinare sa kojima planiramo da svakog dana pravimo dva sata vrhunskog programa. Sve to u studiju od petsto kvadrata i u produkcionim uslovima u kakvim nisam do sada imala priliku da radim. "Među nama“ će ići u terminu od pet do sedam svakog radnog dana, a to je ono što je nedostajalo ovde. Emisija koja će sumirati dan, razveseliti ljude, koja će nas prošetati kroz Srbiju i zabaviti na jedan svež i drugačiji način.

Sezona odmora je za vas završena. Gde ste ovog leta “punile baterije” pred nove profesionalne izazove?

Nataša: Bila sam, naravno, u Italiji, u mojoj oazi, na jednom prelepom imanju na obali Sorenta. Tamo godinama idemo svakog leta. Ćutala sam, čitala knjige, obnavljala energiju. Posle toga, sa Lazarom sam otišla u Tursku, gde smo se igrali, plivali i pravili vratolomije na toboganima. Dve godine nisam imala odmor i zato sam ovaj iskoristila da napunim svaki atom.

Maja: Ove godine bila sam na mnogim mestima, ali moram priznati da mi je glava ostala u Beogradu, u planovima oko emisije i u hiljadu sitnica kojima smo se već tada bavili.

Kada ste poslednji put vas dve negde otputovale?

Maja: Nismo nikada. A baš bismo mogle!

Nataša: E, sad razmišljam o prvom putovanju! Mogle bismo, hvala na ideji.

Poznajete se duže od dve decenije, kada ste obe počele karijeru. Sećate li se utiska posle prvog susreta i šta ste tada pomislile jedna o drugoj?

Nataša: Koliko se sećam, “kliknule” smo od starta, ali je prijateljstvo počelo tek nekoliko godina kasnije.

Maja: Upoznale smo se kada smo kao nova lica primljene na “BK” televiziju, radile smo zajedno pregled štampe u emisiji “Gutenberg”, a od kada smo počele intenzivnije da se družimo više se nismo razdvojile.

Prijateljstvo se rađa na delu. Kada ste shvatile da imate iskrenog prijatelja, osobu na koju možete potpuno da se oslonite?

Maja: Ja sam imala takav trenutak. Trenutak kada je ceo moj svet pretio da se sruši. Tada sam shvatila da pored sebe nemam najbolju prijateljicu i kumu, već sestru. Ona je moj čovek za sve sreće i sve dileme.

Nataša: Svakim danom, svakim događajem. Bilo je teških momenata, ali mislim da se prijateljsvo najviše dokazuje kada se dese uspesi, zadovoljstva, pobede. Ako ona tako lepo ume da se raduje mom uspehu, ako sam ja srećna zbog njenog, ako se zajedno radujemo bez zavisti ili podignute obrve, to je najčistije prijateljstvo na svetu. Nekada se prijateljstvo dokazivalo tako što drug ubije medveda da bi sačuvao život prijatelju, ali, kako danas nema baš nešto medveda oko nas, testiranje prijateljstva postalo je suptilnije.

Poveravate li jedna drugoj tajne?

Maja: Poveravam sve, i što treba i ono što je verovatno guši, ali šta da joj radim. (smeh)

Nataša: Ona je moja prva adresa.

Koju osobinu u onoj drugoj najviše volite?

Nataša: Optimizam, zdrav pogled na svet i život. Volim Majinu iskrenost i lojalnost. Ali, najviše volim njen zarazni smeh i te trenutke kad padamo jedna preko druge, klibereći se glupostima koje kažemo ili napravimo.

Maja: Dobrotu i čestitost.

Ume li ponekad da vas izbaci iz takta i čime to radi?

Maja: Da, naravno, a sigurna sam da umem da izbacim i ja nju. Ali, nas dve prosto nemamo temu o kojoj se ne govori. Sve odmah rešavamo, ne prećutkujemo ništa i mislim da je to naša tajna.

Nataša: To se do sada nije desilo. Volela bih da prvi put bude pred kamerama, u “Među nama”. Baš da vidimo.

Koja je veštija u tešenju, a koja surovija kada je reč o iskrenosti?

Maja: Obe smo jedna drugoj i podrška i korektiv.

Nataša: Sve po potrebi.

U kojim situacijama tražite pomoć jedna od druge?

Nataša: Tražim pomoć kada sam neodlučna. Jedno od najčešćih pitanja je: “Majo, da li se meni ovo sviđa?”

Maja: U kuvanju! Šalim se, ali zaista ne postoji ni najbanalnija sitnica koju ne prodiskutujemo. Ne donosim odluke dok ne čujem njeno mišljenje.

Koji je najbolji savet koji vam je dala?

Nataša: “Ne sviđa ti se”.

Maja: Mislim da svako ko se nađe u Natašinom okruženju uz nju postane bolji čovek. To nije savet, ali je istina.

Koja ume bolje da odabere poklone koje jedna drugoj darujete za rođendane i praznike?

Nataša: Ja njoj, naravno. (smeh)

Koliko su vaša deca bliska i kako se vaši emotivni partneri slažu?

Maja: Moja Tia, koju je Nataša krstila, vrlo je ponosna na svoju kumu. Inače, samo dva dana pre nego što se ona rodila Nataša mi je javila da čeka bebu. To su neki nezaboravni trenuci.

Zajedno ste prošle kroz mnoge lepe, ali i manje lepe trenutke. U kojim momentima vam je međusobna podrška bila presudna da se pokrenete sa “mrtve tačke” i ponovo uzmete život u svoje ruke?

Nataša: Kad god bih se našla na nekoj životnoj prekretnici, u kući ili na poslu.

Maja: Upravo ova emisija i cela priča koju sada stvaramo je takav trenutak. Kada smo zajedno i kada jedna drugoj pružamo podršku, malo je toga što bi me uplašilo i u šta se ne bih upustila.

Da li se ikada, za sve ove godine, dogodilo da vam neko ili nešto poljulja odnos?

Maja: Nikada! Pokušavali su neki da pred jednom pričaju ružno o drugoj, ali smo se nas dve na kraju uvek slatko smejale.

Nataša: Ljudi misle da se svako može prodati ili izdati partijom trača, ali mi imamo trajni pakt.

Postoji li išta što biste kod one druge promenili?

Nataša: Postoji li iko ko bi kod Maje nešto promenio?

Deana Đukić Miloš Nadždin

Pročitajte još

Najnovije vesti