Sanja Marinković: Nikada nisam razumela žene koje su zatočenice svog braka i posla

Sanja Marinković: Nikada nisam razumela žene koje su zatočenice svog braka i posla

Autor: | 26/08/2019

0

Sanji Marinković leto protiče u znaku dobrog provoda i uzbudljivih putovanja. Sa prijateljicom i koleginicom Vesnom Dedić prvo je uživala na Ibici, ostrvu poznatom po sjajnim žurkama, a onda su, u istom ritmu, nastavile u Crnoj Gori. Sa voditeljkom “Magazina In” proveli smo jedno opušteno popodne pored mora, gde nam je otkrila u čemu najviše uživa ovih dana.

- Nisu svi u poziciji da život skroje po meri svoje sreće. Poziv Vesne Dedić da zajedno provedemo nedelju dana na crnogorskoj obali za mene je bio privilegija. Nikada nisam razumela žene koje su zatočenice svog braka i posla, koje prihvataju samosažaljenje kao izbor. Trudim se da kao majka, novinarka, ćerka i žena uradim sve kako ne bih izneverila svoja i očekivanja najbližih. Zahvalna sam što je moja emisija na pragu dvadesete sezone oborila sve rekorde gledanosti, što je moj sin Strahinja srećan i najbolji u svemu što radi, što su mi roditelji zdravi i zadovoljni, i što imam prijateljicu sa toliko sličnim navikama da i odmore provodimo zajedno - u dahu kaže Sanja.

Sanja Marinković u bikiniju: Bez frizure i šminke zasenila mnoge poznate dame (video)

- Nikada ne pristajem na manje od onog što želim, pa i kada je reč o putovanjima, bilo sa porodicom, prijateljima ili kolegama. Divno je kada su vam deca velika, kao što je moj i Vesnin slučaj, pa možete da se malo opustite. Iskrojile smo naš, devojački odmor, i provele se, što klinci kažu, “top”. Moram priznati da sam dugo odlagala letovanje na Crnogorskom primorju, sumnjajući da će posle Španije, Portugalije, Italije, Francuske, Hrvatske i Grčke opravdati moja očekivanja. Ipak, Pržno je bila ljubav na prvi pogled. Zahvaljujući pre svega divnim domaćinima, Crna Gora je sada na listi mojih omiljenih destinacija - oduševljeno priča voditeljka, koja je pre dolaska na Jadran uživala u čarima španskog dela Mediterana.

Boravila je na Ibici, ostrvu koje nikad ne spava. Žurke u barovima pored plaže na nju su ostavile snažan utisak.

- Kada si na odmoru sa bliskim ljudima sa kojima deliš ista interesovanja, mozak je na “raspustu” 24 sata dnevno. Ta nedelja na Ibici nam je bukvalno proletela, a u proseku smo spavale po četiri sata. Imale smo rezervisana mesta na najlepšim plažama, u najboljim restoranima, najatraktivnijim barovima i klubovima. Plesale smo i smejale se po celu noć i dan. Verujem da bi nam bilo isto i na nekom drugom mestu. Ibica je raj, niko nigde ne žuri i zaista je pravi zabavni park za hedoniste.

Ove godine Sanja je proslavila 45. rođendan, mada to po njenom izgledu nikad ne biste rekli. Za sjajnu figuru zaslužni su dugogodišnja posvećenost zdravom načinu života, treninzi i disciplina. No, za savršen izgled važno je i zadovoljstvo na emotivnom planu, faktor koji nije uvek u našim rukama.

- Na putu do sopstvenog srca i duše svako može da zaluta. Ali, uvek ću se truditi da budem dama, da živim u skladu sa svojim kodeksima, da budem hrabra i kada nemam podršku, da pokažem ljubav i kada mnogi oko mene to ne zaslužuju.

Iako je i na odmoru pravi “spartanac” koji redovno vežba, povremeno ume da “zgreši” i malo se opusti.

- Jutro počinje treningom, a vrlo sam aktivna i u ostatku dana. Redovno odlazim na masaže, meditiram, radim jogu, družim se sa prijateljima, uživam sa porodicom i volim da pored sebe imam nekog ko će da me čuva i pazi. Ne brojim kalorije ni sebi ni drugima, ali sam veoma disciplinovana. U mom tanjiru najčešće se nađu povrće, morski plodovi, salate, predjela, mada u restoranima često naručujem i hranu koja završava u masnim naslagama, a ne u mišićima. Dane provodim opuštajući se na ležaljci, popijem koju čašu džin-tonika ili uz vino osvanem sa prijateljima u omiljenom lokalu.

Iako je duže od dve decenije u javnom poslu, tek je nedavno naučila da prihvati pohvale na svoj račun.

- Naučila sam kako se primaju komplimenti zahvaljujući mom prijatelju Siniši Uboviću. Kada mi sad kažu kako lepo izgledate u tom bikiniju, ne pravdam se i ne iznosim kritike na sopstveni račun, već zahvalim na svakoj divnoj reči koju čujem, i od žena i od muškaraca. Iskreno, nekad se i postidim - priznaje Sanja i ističe da sinu Strahinji ne smeta kada joj pred njim udeljuju komplimente.

- On uskoro puni 12 godina i polako otkriva čari puberteta. Okupiran je svojim avanturama, željama, drugarima, aktivnostima, a ja se trudim da uživa u privatnosti, što je privilegija na koju nemam uvek pravo. Odavno ne obraća pažnju na komentare koji se tiču njegove mame kada se nađe u ulozi javne ličnosti. Najčešće mi zamera što u emisiju ne pozivam “nekog zaista poznatog”, a za njega su to zvezde sa Jutjuba i razni predstavnici internet-supkulture.

- Trudim se da mu uvek budem na usluzi, bilo kao mama-vozač, mama-bankomat, mama koja ispunjava kulinarske želje ili mama koja pomaže u izradi domaćih zadaka i u vanškolskim aktivnostima. Vezan je i za mene i za tatu, ali je trenutno najviše okupiran organizacijom vremena sa društvom. Prošle godine smo mu ispunili želju i poslali ga samog u Englesku, gde je tri nedelje proveo u letnjoj školi sa decom iz celog sveta. Kada je sleteo u Beograd, prvo je pitao da li smo mu već uplatili i za sledeće leto. Tradiciju smo nastavili, tako da je ponovo osetio draži samostalnog odmora. To je definitivno korak ka samostalnom letovanju.

Poznata po odmerenom stilu, Sanja sa žaljenjem konstatuje da se jednakost između otmenosti i privlačnosti polako, ali sigurno gubi.

- Mislim da žene danas loše utiču na muževnost muškaraca u Srbiji, kao što su zaboravile da na pravi način istaknu svoju ženstvenost. Veruju da su jačem polu erotičnije banalno i vulgarno odevene žene od onih svedenih i otmenih. Greše. Možemo da izgledamo elegantno, lepo, damski i skupo i u majici od hiljadu dinara. Stil je u stavu, a šarm se ne kupuje u buticima poznatih dizajnera.

Kao osoba koja konce života čvrsto drži u svojim rukama, Sanja ostavlja utisak hladnokrvnog profesionalca. Na poslu je, ne krije, pravi “control freak”, ali u društvu je krajnje spontana i opuštena. No, dugo je putovala do tog cilja.

- Znam mnoge ljude koji imaju puno para, ali nisu srećni. Puno je žena koje vode prazan i dosadan život, bez želje da se razvijaju kao ličnosti. Ne vide smisao ni u čemu. Oduvek sam se trudila da, bez obzira na sve, napredujem i menjam se, pa i da “lomim” svoj karakter kada je potrebno. Na prvom mestu su mi samopouzdanje i samopoštovanje. Ponosna sam na svaku svoju grešku jer sam iz njih mnogo naučila. Često se šalim kako razmišljam da napravim još neku. Bliskim ljudima nije uvek lako da isprate moje zahteve, stavove i očekivanja, ali neka sami vide da li mogu, umeju ili žele da se nose sa tim. Ne pristajem lako na kompromise. Nikada se nisam zadovoljavala mrvama nežnosti i ljubavi, neumerena sam u svemu što ima veze sa osećanjima. Dopuštam i praštam mnogo. Možda nije uvek sve po meri mojih želja, ali nisam sklona suzama i patnji.

Deana Đukić Luka Šarac

Pročitajte još

Najnovije vesti