Kraljevskoj porodici neće biti svejedno: Mjuzikl o princezi Dajani stiže na Brodvej! (video)

Kraljevskoj porodici neće biti svejedno: Mjuzikl o princezi Dajani stiže na Brodvej! (video)

Autor: | 14/08/2019

0

Brodvej se sprema za spektakl, novi mjuzikl, ali s temom koja će zaintrigirati mnoge, a vrlo verovatno da će kraljevsku porodicu u Velikoj Britaniji naljutiti.

Mjuzikl jednostavnog naziva "Dajana", o tragično preminuloj britanskoj princezi koja je 'uzdrmala' kraljevsku porodicu i odlučila se za sopstveni put zbog čega je postala bezvremena, iduće godine će biti postavljen na pozorišnoj sceni Brodveja.

Muziku je napisao klavijaturista Bon Džovija Dejvid Brajan, koji je 2010. godine osvojio dve nagrade Toni za scenski šou Memfis. Glavna uloga dodijeljena je Đina de Val, pozorišnoj glumici koja je nastupala u brodvejskim predstavama 'American Idiot' i 'Kinky Boots', piše BBC.

O pokojnoj je princezi glumica je rekla: "Delovala je tako da su se zbog nje svi osećali posebno, bez obzira na to kojeg su staleža. Mislim da tu njenu osobinu lično svi želimo da slavimo." Uloga princa Čarlsa dodijeljena je glumcu Rou Hertrampfu. 

U mjuziklu je dosta muzike koja će dočarati ponašanje paparaca, život s Vindzorima, vezu Dajane o kojoj se šuškalo s Džejmsom Hjuitom, a jedna se zove 'Secrets and Lies'.

Hollywood Reporter piše kako mjuzikl sadrži brojne muzičke numere potrebne za hit predstavu.  Kritičarka Debora Vilker kaže: "Premda će se članovi kraljevske porodice verovatno naljutiti na glumce koji ih na pozornici prikazuju polugole i u krevetu, britanska javnost na tome neće zameriti".

Premijera mjuzikla održaće se 2. marta iduće godine u pozorištu Longacre, a službeni datum početka prikazivanja je 31. mart.

hellomagazin.rs Guliver/Getty

Pročitajte još