Džejmi Oliver otkrio razlog svog bankrota!

Džejmi Oliver otkrio razlog svog bankrota!

Autor: | 12/08/2019

0

Džejmi Oliver (44) bankrotirao je pre nekoliko meseci zbog duga od 71,5 miliona funti, a sada je za magazin "You" objasnio razloge propasti svog ogromnog poslovnog carstva.

- Da sam 13 godina proveo otavrajući elegantne restorane, uveravam vas da bi oni sada bili otvoreni - rekao je Džejmi koji je bio prinuđen da zatvori 22 restorana od 25 koliko ih je imao u svom lancu.

Kuvar koji se pre nekoliko meseci izvinio zaposlenima (1.300 ljudi je ostalo bez posla) istakao je da je propao jer njegova jela nisu bila dovoljno bogataška, a on se trudio da po prosečnoj ceni priušti ljudima pristojnu i ukusnu hranu.

Kako je objasnio, njegove mušterije bile su pripadnici srednjeg sloja, a poznati proizvodači "brze hrane" su ga na kraju "pojeli".

Finansijski kolaps prokomentarisao je i Kolin Roberts (31) koji je radio za Džejmija. On smatra da se sve srušilo jer je odjednom otvoren veliki broj restorana što je bio poslovni potez osuđen na propast.

Menadžer Džoš Sin (24) istakao je da je uzrok problema bilo otvaranje restorana u neatraktivnim mestima, selima i malim gradovima gde niko nije očekivao da će naići na "slavni restoran".

Džejmi, koji je prvo jelo osmislio sa 27 godina, a proslavio se u emisiji "The Naked Chef , istakao je da je dao sve od sebe da spase posao.

Džejmi je u intervjuu za magazin "You" poručio da novac nikad nije bio njegov cilj, ali su bivši zaposleni rekli da je bio veoma pohlepan i da je želeo bez ulaganja da zaradi milijarde kao i da je posao postao previše komercijalan, a da su mušterije bile pod pritiskom  da brzo završe obrok i odu iz restorana.

Svetski poznat kuvar, iako je ostao bez lanca svojih restorana, nije prestao da se bavi onim što najviše voli, pa recepte i dalje objavljuje putem svoj Instagram kanala.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jamie Oliver (@jamieoliver) дана 11. Авг 2019. у 7:54 PDT

hellomagazin.rs Guliver/Getty, instagram
Tagovi: džejmi oliver

Pročitajte još

Najnovije vesti