Ivana Maksimović i Danilo Anđušić: Svečani dani na Vračaru (foto)

Ivana Maksimović i Danilo Anđušić: Svečani dani na Vračaru (foto)

Autor: | 03/08/2019

0

Naša najuspešnija strelkinja Ivana Maksimović i njen suprug, košarkaš Danilo Anđušić nedavno su krstili osmomesečnog sina Filipa. Svečanom činu, koji je počeo u 16 časova u "Hramu svetog Save“ prisustvovalo je oko dve stotine gostiju, kum je bio Danilov drug iz detinjstva, a kako Ivana za “Hello!” kaže, glavna zvezda, njen naslednik, sve vreme radoznalo je posmatrao unutrašnjost crkve. Bio je lepo raspoložen, nije protestovao kao većina mališana kada ga je sveštenik pokvasio i, mada je još beba, aktivno je učestvovao u zabavi upriličenoj nekoliko sati kasnije u jednom beogradskom restoranu. Filipu u čast sala je bila pretvorena u mini-džunglu, kao iz njegovog omiljenog crtaća “Kralja lavova”. U jednom trenutku počeo je i da “đuska” uz taktove muzike, a kad je, uz malu tatinu pomoć, “okitio” pevačicu, prisutni su ga nagradili gromoglasnim aplauzom.

- Želeli smo da napravimo veliko slavlje kojem će prisustvovati nama najdraži i najbitniji ljudi. Srećna sam što su svi bili lepo raspoloženi, i na krštenju i u restoranu. Uspeli smo da tog datuma, nekoliko dana posle naše četvrte godišnjice braka, okupimo familiju i prijatelje, kako iz inostranstva, tako i iz cele Srbije. Kad god smo Danilo i ja pričali o crkvi u kojoj bismo krstili Filipa, oboma nam je "Hram svetog Save“ bio prvi izbor. Meni je to bila velika želja i drago mi je što se ostvarila - kaže Ivana.

Kao sve mame i ona svakog dana ima mnogo razloga da pomisli kako ima najboljeg sina na svetu, a tog popodneva se i uverila u to.

- Dok je trajalo krštenje posmatrala sam ga sa strane i priznajem da sam bila najponosnija mama na svetu. Sve mu je bilo zanimljivo, a kum, Danilov najbolji prijatelj iz detinjstva i meni vrlo draga osoba, učinio je sve da Fića bude smiren i da u svemu uživa. Kad mu je sveštenik pokvasio kosu, malo se pobunio, ali već posle nekoliko minuta bio je raspoložen za nastavak svečanog čina, kao i za slikanje sa gostima.

Osim stavom, slavljenik je prisutne oduševio stajlingom. U odelcu i sa kravatom, izgledao je kao mali maneken.

- Naši prijatelji pobrinuli su se da izgleda baš onako kako sam zamišljala. Trudili smo se da uklopimo Danilov i Filipov autfit, i mislim da smo u tome uspeli. A u svoju haljinu, u kojoj sam se osećala kao princeza, zaljubila sam se na prvi pogled. Osim što je lepa, bila je veoma udobna i nije bilo potrebe da se presvalačim za zabavu u restoranu. Filipu smo u nekom trenutku skinuli odelo i kravatu i obukli mu nešto praktičnije kako bi mogao nesmetano da se veseli.

Unutrašnjost restorana izgledala je kao džungla.

- Dekorativna radionica moje želje je verno pretočila u delo, gosti su bili oduševljeni, posebno Filip. Inspiracija mi je bio Simba, “kralj lavova”, koji je mom sinu od prvog meseca najdraža igračka. Nije skidao pogled sa njegove figure, a pažnju su mu privukle i torte koje su takođe bile ukrašene likom ovog simpatičnog lavića.

Filip je dobio mnogo poklona, a Ivani i njenom suprugu najviše se svideo ručno rađeni portret, dar Danilove tetke.

- Kao model poslužila joj je fotografija sa našeg prvog zajedničkog slikanja, kad je Filip imao samo tri meseca. Portret izgleda fascinantno.

Sigurna da će njen sin biti presrećan kad mu budu prepričavali kako su se proveli za njegov prvi veliki dan, Ivana dodaje da su za dobru zabavu bili zaduženi bend i didžej.

- Muzika je bila divna, a i gosti, raspoloženi za pesmu i igru, doprineli su veselju. Iako je Fići krštenje bilo vrlo interesantno, zanimljivija mu je bila žurka, kako zbog dekoracije, tako i zbog ljudi kojima se jako radovao. Đuskao je sa svima i bio najveseliji. Već je prisustvao nekim proslavama, pa je navikao na glasnu muziku. Za sada još ne može da nam kaže koju pesmu najviše voli, ali uvek lepo reaguje kad mu nešto pevamo. Ovog puta je čak uspeo da uz tatinu pomoć “okiti” pevačicu. (smeh) Koliko mu je sve prijalo najbolje ilustruje činjenica da je zaspao pred kraj slavlja, koje je trajalo do sitnih sati.

Nekoliko dana kasnije, kad su se slegli utisci, Ivana navodi da su i ona i njen suprug zadovoljni kako je sve proteklo.

- Oboje smo srećni, sve je bilo kako smo želeli, a Filip je bio bolji nego što sam očekivala. Svi su bili oduševljeni njegovom energijom, a nas dvoje ne možemo biti ponosniji.

Pošto su već iskusili i uspešno savladali prve lekcije iz roditeljstva, ne čudi što često razmišljaju kako bi bilo lepo da prošire porodicu.

- Volela bih da Filip ubrzo dobije brata ili sestru. Ipak, pošto sam se vratila sportu i počela svoj biznis, to će malo da sačeka. Nadam se, ne dugo.

Pred njima je važan period. Košarkaša koji trenutno igra na poziciji beka u "Igokei“, u Republici Srpskoj, čeka novi klub, a zgodna strelkinja vredno trenira za naredna takmičenja. Uz to, paralelno promoviše i modni brend koji je nedavno lansirala.

- Danilo ne zna gde će nastaviti karijeru, ali svaki dan iščekujemo novosti i nadamo se da ćemo uskoro znati više o tome. Priželjkujemo toplije krajeve, ali u njihovoj profesiji to se nikad ne zna. Preda mnom su „Svetski kup“, kvalifikacije za „Evropsko prvenstvo“, kao i norme za „Olimpijske igre“. Takođe, počinjem da promovišem svoj brend. Uvek sam volela modu, pratila trendove i želela da pokrenem nešto svoje. U trudnoći i posle porođaja imala sam dosta vremena za razmišljanje, a sin mi je bio dodatna inspiracija. Za svaku šetnju sa bebom mama mora da ima torbu koja je dovoljno lepa, ali i velika da u nju smesti neophodne stvarčice: flašice, hranu, pelene, sve ono što bi bebi moglo da zatreba u nekom trenutku. Ona koju sam ja imala nije bila najpraktičnija, ni za nošenje, ni za pakovanje, a iskreno, ni njen izgled mi se nije preterano sviđao. Poželela sam nešto modernije i jednostavnije za upotrebu. Malo sam istraživala i došla na ideju da napravim nešto drugačije, zanimljivo i korisno, pogotovo za mame koje se sreću sa istim dilemama kao ja.

Pored svih obaveza, i ona i Danilo trude se da leto iskoriste na najlepši mogući način. Godišnjicu braka proslavili su u Španiji, za njih najlepšoj destinaciji na svetu.

- Ova divna zemlja nas i ovog puta nije razočarala. Za Majorku nas vežu lepe uspomene, s obzirom na to da smo medeni mesec proveli upravo tamo, i jako nam je drago da je Filip na svom prvom letovanju bio baš na tom ostrvu. Ljubav između njega i mora rodila se na prvi pogled. Obožavao je da se igra u pesku sa igračkama, lopte su mu bile najomiljenije. Ponekad je uspevao da proba i pojede malo peska. (smeh) Svaki put kad bi se našao u vodi nije mu silazio osmeh sa lica. Bilo nam je super, a kako i ne bi kad smo bili u fenomenalnom društvu mojih roditelja i Danilovog brata sa devojkom. Priskakali su nam u pomoć za sve što je trebalo. Pamtićemo taj boravak na Majorki kao lepo, porodično letovanje.

Putovali su i po Srbiji, a odmah posle krštenja skoknuli su do Crne Gore, na venčanje prijatelja.

- Planiramo da sa Filipom odemo na neko kraće putovanje kako bi još malo uživao na moru. Nismo odlučili na koju ćemo destinaciju. Najvažnije je da naš sin nije zahtevna beba, uvek je bio miran i zahvalni smo što je tako. Sad, kad je malo porastao i već baca loptu, kad puzi, stoji i sve mu je interesantno, još je slađi saputnik. Uživamo da ga gledamo dok se igra. Svaki dan nas iznenadi nečim novim, a njegova reagovanja, grimase i zvukovi nas uvek nasmeju.

Zorica Zarić Luka Šarac

Pročitajte još

Najnovije vesti