Ispovest Aleksandre Ivanović o nastradalom pilotu kojeg je volela: “Da li bi žalila za mnom ako bih poginuo?”

Ispovest Aleksandre Ivanović o nastradalom pilotu kojeg je volela: “Da li bi žalila za mnom ako bih poginuo?”

Autor: | 26/07/2019

0

Vest o smrti Vladimira Bulata, pilota koga je volela i sa kojim je proživela mnoge uzbudljive trenutke, slomila je urednicu “Jutarnjeg dnevnika” Televizije „Pink“. Šta se dogodilo tog kobnog 18. jula saopštila joj je majka. Posle prvobitnog šoka i potvrde kolege Mladena Mijatovića da u padu aviona “Zlin”, koji se, iz nepoznatih razloga, srušio nekoliko stotina metara od aerodroma kod Ečke, nema preživelih, Aleksandra Ivanović potpuno je zanemela.

Sa Vladimirom je bila u emotivnoj vezi godinu i po, zajedno su proslavili rođendane u junu i, mada su stavili tačku na ljubav, ostali su dobri prijatelji. Redovno su se čuli, a ovih dana trebalo je i da se vide. Umesto toga ispratila ga je na večni počinak.

U razgovoru za “Hello!” Aleksandra otkriva da je on zauvek obeležio ne samo njen već život svih koji su ga poznavali.

- Letenje je za njega bilo sloboda, na nebu se osećao najbolje, najsigurnije. Pričao mi je: “Gore nema granica. Mogu sve što poželim!” Toliko je živeo tu svoju strast da sam bez velikog nagovaranja pristala da letim sa njim čime god je predložio: cesnom, pajperom, helikopterom, hidroavionom. Toliko me je “navukao” na akrobacije da mi klasični letovi više nisu zanimljivi. Živeo je punim plućima. Ja, koja sam uvek bila obazriva i nežna, uz njega sam naučila šta je strast. 

Sad kad ga nema, ostaju uspomene. Aleksandra pamti da ju je jednom, dok je pričao o smrti nekih kolega, pitao da li bi ona žalila za njim ako bi poginuo.

-Rekla sam mu da se ne šali s tim, a on je ravnodušno uzvratio: “Pa šta i ako mi se to desi?” Znam da ne bi voleo da nas vidi kako tugujemo. Slavio je život i uvek se šalio sa mnom: “Je l' znaš ti da sam ja najbolji akrobatski pilot u Srbiji? Zato što sam jedini civilni.”

Nastavak ispovesti Aleksandre Ivanović pročitajte u novom broju magazina Hello! koji je u prodaji od petka, 26. jula. 

Zorica Zarić Boško Karanović, privatna arhiva

Pročitajte još

Najnovije vesti