Vesna Dragojević nije imala snage za premijeru: Videla sam par sekundi filma i odustala, nisam mogla dalje

Vesna Dragojević nije imala snage za premijeru: Videla sam par sekundi filma i odustala, nisam mogla dalje

Autor: | 24/07/2019

0

Vesna Dragojević, udovica kantautora Olivera Dragojevića, u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju objasnila je zašto se nije pojavila na premijeri dokumentarnog filma “OLIVERovih 70” koji je premijerno prikazan na Pulskom filmskom festivalu.

- Zvali su me u Pulu, ali sam im rekla: ‘Znate šta, mogu da dođem, sednem u prvi red… I šta ću ja?! Gledati u pod?! Videla sam par sekundi filma i odustala, jednostavno nisam mogla dalje. Mogu gledati njegove fotografije, stare spotove, sve ostalo… Ali kad on govori nešto privatno… Ma kakvi. Nema šanse - rekla je Vesna ne skrivajući koliko joj je teško kad se seti supruga.

- Ne znam kad ću pogledati film, imamo ga doma, ali ga niko od nas nije pogledao. Nekako je u pitanju zadnji koncert, on je već bio bolestan, što niko od nas nije znao. I sad ga slušati kako govori… Kao da je znao šta će se dogoditi. Ne znam je li šta osećao, ništa nam tada nije govorio. Sad mi to, kako su mi prepričali što je kazivao u filmu, zvuči kao da je sve znao i kao da se već pomirio sa svime - izjavila je.

Iako nije došla na premijeru, Vesna je otkrila da će s porodicom doći na veliki koncert “Trag u beskraju” koji će se na godišnjicu Oliverove smrti održati u Veloj Luci.

- Mi smo već svi ovde, doći će moja mama, sestra s mužem, nas će biti sedamnaest. I svi ćemo doći na koncert, premda bih ja najradije sve preskočila. Meni je to muka, grubo mi je, sve me podseća na njega… Najradije bih se taj dan zavukla u mišju rupu. Ali ne mogu uteći, ljudi ga doživljavaju i svojim, a njihov je bio koliko je bio i naš - zaključila je supruga muzičke legende.

hellomagazin.rs ATA Images