Blagodeti mora: Talasi masiraju telo i skidaju celulit, a morska voda čisti ten

Blagodeti mora: Talasi masiraju telo i skidaju celulit, a morska voda čisti ten

Autor: | 23/07/2019

0

Sezona je godišnjih odomora, a većina nas leto ne može da zamisli bez odlaska na more. Osim što ćete opustiti telo, um, napuniti baterije i preplanuti, iskoristite još neke blagodeti morske vode. Evo i koje...

S obzirom da more ima istu pH kao zdrava krv, ono u tragovima sadrži sve bitne minerale i elemente, kvalitetno je i besplatan je izvor mineralnih hranjivih materija.

Svakodnevnim boravkom na moru telo dobija retke elemente koji nedostaju u svakodnevnoj suvremenoj ishrani. Sveža morska voda podstiče razmenu minerala i toksina između tela i vode. Mediteranska klima, vetar, sunce, aromatično bilje i prisutnost eteričnih ulja, natrijum-hlorida, fluora i joda puni čoveku baterije i oslobađa ga svakodnevnog stresa.

Sitne čestice soli u vazduhu putuju do najdubljih predela plućnih alveola. Oligoelementi i minerali poput magnezijuma, mangana i kobalta prodiru u organizam iz mora i jačaju prirodni imunitet, navodi atma.hr.

Svakodnevno ronjenje drugi je dobar način da telo dobije "slanu" detoksikacijsku hidroterapiju. Morska voda sadrži sve lekovite minerale, pa se koža detoksira i obnavlja.

More ima i veliko elektromagnetsko energetsko polje koje se prirodno puni i uravnotežuje ljudski energetski sklop. To značajno doprinosi procesu obnove i ubrzava čišćenje celog ljudskog organizma. Vazduh je napunjen negativnim jonima, koji takođe pomažu detoksikaciji krvi i tkiva i olakšavaju brzo uklanjanje otpada. Koliko je zdrava morska so govori podatak da je svako od nas bar jednom u životu koristio sprej za nos s morskim rastvorom za vlaženje isušene sluznice.

Bitno je naglasiti da kupovna so ne može zameniti morsku vodu. Naime, istraživanja su pokazala da kupovna, industrijski oplemenjena so, više šteti telu nego što mu pomaže. Kupovna so lišena je svojih prirodnih minerala i elemenata u tragovima i nema zdrav uticaj na telo.

Morska voda pomaže u lečenju bolova u leđima, kod išijasa, sportskih povreda, problema s cirkulacijom krvi, psorijaze, svih stanja povezanih s modernim načinom života poput, nervne napetosti i stresa. Ona daje prevenciju i leči srčane bolesti, uklanjanja nečistoće s kože, čisti ten i vraća vlažnost suvoj koži. Takođe, talasi i struje u moru masiraju celo telo i besplatno uklanjaju celulit.

Jedan od najvažnijih elemenata iz mora je jod jer je ljudskom organizmu neophodan za proizvodnju dva važna hormona štitne žlezde, koja lekari u šali često nazivaju "bičevima organizma". Oni su bitni jer upravljaju potrošnjom energije u telu.

Nedostatak joda može brzo dovesti do hroničnog umora, ali i do povećane sklonosti infekcijama, mišićne slabosti, povećanog osećaja hladnoće, usporenih refleksa, pa sve do ozbiljnijih oboljenja.

hellomagazin.rs Guliver/Thinkstock
Tagovi: beauty celulit more

Pročitajte još