Ljubav sa rokom trajanja: Razveli se misica i kralj Malezije! (video)

Ljubav sa rokom trajanja: Razveli se misica i kralj Malezije! (video)

Autor: | 17/07/2019

0

Bivši kralj Malezije, Sultan Muhamad V od Kelantana, razveo se od nekadašnje misice iz Rusije, Oksane Voevodine, s kojom je pre samo par meseci dobio sina.

Kako prenose strani mediji, kraj braka i uzbudljive romase se desio nenadano, na isti način kao i što je sve i započelo, podjednako zbunivši i oduševivši stanovnike Malezije.

Razvod je okončan 1. jula, kako piše New Straits Times,navodeći da kao potvrdu razvoda imaju i kopiju razvoda braka, za koju se puzdano tvrdi da je autentična.

Na dokumentu stoji zvaničan grb Kelantana,  a kako se navodi sam razvod je potvrđen izgovaranjem reči "talak" tri puta - što je najteži i nepovratni oblik razvoda u Islamu. Na dokumentu stoji  da je raskid braka bio 22 juna i da se odigrao u Singapuru.

Novinari su upitali predstavnike ministarstva Kelentana o autentičnosti dokumenta i o razvodu, ali oni su negirali bilo  kakvo saznanje po tom pitanju:

- Kao i kada su na s drugi predstavnici štampe pitali u vezi sultanovog braka, mi zaista nismo u mogućnosti da komentarišemo navode o razvodu, jer nemamo zvanična obaveštenja o tome - rekao je Datuk Mohd Amar Nik Abdulah novinarima pomenutog lista ove srede.

- Za razvod smo čuli preko društvenih mreža, kao i preko naslovnih strana današnjih novina - naglasio je on.

Ako su navodi i dokumenti tačni, njihov razvod usledio je samo dva meseca nakon rođenja njihovog sina. Iako iz palate još nije stigao zvaničan dopis, u utorak je iznenada izdato saopštenje u kojem se navodi ispravna upotreba kraljevskih titula.

- Imajte na umu da niko ne može biti nazvan kraljicom od Kelantana, kraljem od Kelantana, Sultanijom Kelantana bez zvanične potvrde Istane Kelantan - navodi se u izjavi palate. Oksana Voevodina se nigde ne pominje, kao ni sin, ali je jasno na koga se ova izjava odnosi.

Ruskinja koja je kratko bila u poziciji da postane kraljica Malezije, Oksana Voevodina (27), pokrenula je nedavno svoj Instagram profil. Nalog je verifikovan, a broji preko 360 hiljada pratilaca. Na nalogu je više postova sa fotografijama nje i sultana Muhamada, sa podužim opisima njihovog života i pričom o njihovom susretu i braku, kao i o rođenju njihovog sina, majčinstvu...

U postu od 10 jula Oksana navodi da se "venčala u junu prošle godine, a da je ovog maja na svet stigao njihov sin Ismail Leon, njegovo visočanstvo princ od Kelantana i budući kralj Malezije".

Ali bez obzira na njen trud, država je nikada nije priznala kao novu sultaniju i buduću kraljicu. Sultan iz prethodnog braka nema dece.

Sultan Muhamad V, (49), je abdicirao sa prestola početkom januara, postavši tako prvi monarh koji je učinio tako nešto. Na presto je postavljen u decembru 2016. godine i bilo je predviđeno da će na mestu kralja ostati narednih pet godina, u skladu sa rotacionim sistemom u monarhiji, prilikom kojeg se izmenjuju kraljevi iz devet kraljevskih porodica u zemlji. On nije želeo da objašnjava razloge zbog kojih abdicira i prepušta krunu, ali su spekulacije krenule i sve se vrtelo oko njegovog braka sa Oksanom, te da je njena prošlost glavni razlog tome.

Jer, dolazak bivše misice, rijaliti učesnice i modela za donje rublje u konzervativnu islamsku zemlju, očigledno je bio prevelik zalogaj za Mohamada. Tradicija i religija jednostavno nisu mogle da prihvate Oksanine golišave fotografije na društvenim mrežama, kao ni navodni snimak seksa pred kamerama u jednom rijalitiju u kojem je nesuđena sultanija učestvovala.

hellomagazin.rs Instagram//rihanapetra

Pročitajte još