Relja Popović bio na ivici smrti: Kobna majska noć i metak u stomaku su ga umalo koštali života!

Relja Popović bio na ivici smrti: Kobna majska noć i metak u stomaku su ga umalo koštali života!

Autor: | 09/07/2019

0

Relja Popović je danas uspešan muzičar, uzoran suprug i otac, momak koji ne pravi skandale i ne privlači pažnju neprimerenim ponašanjem. Sa svojom ljubavlju Nikolijom Jovanović odgaja svoju princezu Reu, ali malo je onih koji znaju da je jedne majske noći Relja bio na ivici smrti!

Te 2008. godine, 22. maja, Relja je sa drugarima slavio kraj škole, raspoložen, srećan što može da planira budućnost, jer je bio jedan od boljih đaka Ugostiteljsko-turističke škole, razmišljao je o upisivanju Fakulteta dramskih umetnosti, pisao sjajne pesme i svirao sa svojim bendom. Nije ni slutio da će se u tom danu susresti sa smrću na najgori način.

Relja je sa svojih par drugara i drugarica, maturanata, svratio u bife „Livno” u blizini škole, gde su kao i svi mladi želeli da uz pesmu proslave kraj jednog perioda u životu i početak novog, važnijeg poglavlja. U tom trenu se na istom mestu našao i čovek koji će biti odgovoran za pokušaj ubistva.

Miloš Ivanović (36), zvani Miško Pacov, hicem iz revolvera je umalo ubio Relju, nanevši mu teške telesne povrede. U sred bela dana, na očigled prolaznika i gostiju.

Kako su mediji tog dana preneli, a prema rečima dečaka, došlo je do rasprave sa Ivanovićem koji je dobacivao njihovim drugaricama i sprečavao ih da pevaju pesmu koja se njemu valjda nije svidela. Posle kratke rasprave Miško Pacov je izašao, sačekao učenike koji su napustili kafanu i iz revolvera ispalio tri hica. Jedan od metaka pogodio je Popovića u stomak.

Printscreen dnevni list Politika

– Mladić ima teške telesne povrede, oštećeni su mu slezina, bubreg, jetra, pankreas i dvanaestopalačno crevo. Hitno je operisan, a bubreg i slezina su izvađeni, jer su krvarili, dok su ostali organi zbrinuti. Popović je i dalje pod strogim nazorom lekara i terapijom – rekao je tada dr Zlatko Lončar, koji je u tom momentu bio hirurg u Urgentnom centru.

Njegovi školski drugovi su bili u šoku, jer nisu mogli da veruju da se baš Relji dogodilo tako nešto:

– Ne mogu da verujem da se to dogodilo Relji. On je stvarno super dečko, piše pesme, ima svoju grupu, a čula sam i da mu je u planu da upiše Fakultet dramskih umetnosti – rekla je Reljina školska drugarica.

Za Relju od tog dana više ništa nije bilo isto. Zbog ovog događaja nije upisao glumu iako je prošao u uži krug. Po njegovom mišljenju razlog zašto te 2008. nije postao student FDU je jer su se mnogi bojali da neće biti fizički spreman za takav korak, te ipak nije bio primljen. Ipak, nije odustao, te je kasnije, privatno završio glumu, ali se njome nije previše bavio, sem u svojim spotovima.

Relja iako bez jednog bubrega, izvađene slezine i oštećenja pankreasa, gubitka roditelja, teških trenutaka koji su ga lomili... ne voli da priča o tragedijama koje su ga zadesile, već živi punim plućima, svoju privatnost čuva od medija, a svoje devojke Nikoliju i Reu voli najviše na svetu.

 

hellomagazin.rs ATA Images/Printscreen
Tagovi: Relja Popović