Kristina Kovač u Švedskoj u potrazi za poslom: Vredna sam i poštena, to je jedino važno!

Kristina Kovač u Švedskoj u potrazi za poslom: Vredna sam i poštena, to je jedino važno!

Autor: | 01/07/2019

0

Kantautorka Kristina Kovač, ćerka Kornelija Kovača i članica dua "K2" koji je činila sa svojom sestrom Aleksandrom, je odlučila da potraži bolji život u dalekoj Švedskoj, ali još uvek nije uspela da pronađe odgovarajući posao kako bi mogla da dobije potrebna dokumenta za nastavak boravka u toj zemlji.

Kristina se bez stida obratila svim svojim fanovima i prijateljima i putem drušvenih mreža, sa jednostavnom molbom, da ako iko zna za neki posao da joj javi. Ipak, iako su mnogi pomislili da je u potrazi za nekim specifičnim poslom koji bi bio adekvatan njenom znanju i obrazovanju, prevarili su se. Kristina je spremna da radi sve, jer se ne stidi poštenog truda i rada.

Prenosimo vam u celosti Kristinin post u kojem objkašnjava za kakav posao je spremna, jer život u Stokholmu nije lak.

- Evo, pored toga što sam na svom profilu za strane saradnike postovala priču o tome kako tražim posao u Stokholmu, mogla bih to da uradim i ovde, možda nekim čudom nešto iskrsne... :)
Znači, ja sam kompozitor, producent, vokalni aranžer, aranžer, vođa hora i bivši sudija X faktora u Srbiji. Imam dugogodišnju muzičku karijeru iza sebe, takođe u Srbiji, a znaju me i u ponekoj ex Yu republici.
Da vidimo - šta umem da radim? Tu leži zec u grmu... :)

Foto Facebook Kristina Kovac

Pa, umela bih da radim sve za šta su potrebni zdrav razum, brzo učenje i kapiranje, odlično, sasvim tečno poznavanje, pisanje i govor engleskog, dobar nivo španskog, početni nivo švedskog, mađarskog (da, toliko je težak da se ne bih usudila da kažem da govorim bolje od početnog nivoa posle x vremena učenja)...Vrlo vesela i komunikativna priroda, urođena ljubaznost, tačnost, sposobnost da radim u timu a bogami, i da povedem...Osim muzičkog iskustva i talenta...umem dobro da pišem - i na srpskom i na engleskom. :)
Dve ruke imam - sve što mogu vredne ruke, to uglavnom umem da radim. Od iskustava u drugim poslovima mogu da navedem - glumu u svojim spotovima, kao i par epizodnih uloga u filmovima i serijama...kratkotrajno konobarisanje u mladosti...kratkotrajno sekretarisanje, isto u mladosti...prodaju gumenih lutkica na ulici u turističkoj četvrti Atine...Zašto navodim sve ovo? Pa da bude jasno da se ne libim da radim svaki pošten posao i da nisam neka razmažena, dignutog nosa, nesposobna za normalan, pošten rad. Sve ove poslove, osim konobarisanja, radila sam kad sam uveliko bila deo dua K2 (u prevodu, popularnost u Srbiji je već bila prisutna).

Šta mogu - mogu da predajem muzičko u internacionalnoj školi ili da budem asistent učitelju muzičkog (nisam ni kvalifikovana ni sertifikovana, ali znanje imam!)...Mogu da radim u muzičkoj firmi u kojoj švedski nije obavezan...

Foto Facebook Kristina Kovac

Zapravo, hajde da ne ređam šta sve mogu, nego da kažem šta mi treba - treba mi posao sa ugovorom na minimum 6 meseci i minimum 80% radnog vremena...Samo sa takvim ugovorom mogu da tražim personalni broj u Švedskoj. I posao od kog mogu da živim. Takođe, važno mi je da poslodavac bude normalan, ne neki muljator - redovna plaćanja poreza i zdravstvenog i slično, to podrazumevam...

Eto, FB drugari - ukoliko neko ima konkretnu ideju, poznaje Peru kom baš treba zaposleni kao što sam ja, ima druga Svena koji bi me rado zaposlio, poznaje Ulriku koja ima pravi posao za mene, ima pitanje - Inbox je vaš :)

A ja svakako bunarim ovde već uveliko na razne strane - od muzike pa nadalje... :)

Vredna sam i poštena, to je jedino važno - poručila je Kristina.

Možda i na ovaj način Kristina pronađe posao koji će joj omogućiti da opstane u Švedskoj.

hellomagazin.rs Facebook/Kristina Kovač
Tagovi: kristina kovač

Najnovije vesti