„Wet look“: Hit frizura leta -  kao da ste upravo izronili iz mora

„Wet look“: Hit frizura leta - kao da ste upravo izronili iz mora

Autor: | 29/06/2019

0

Visoke temperature predstavljaju pravi izazov za oblikovanje kose, bez obzira na njen oblik i dužinu. Malo je mogućnosti za jednostavno postizanje trendi izgleda koji ne zahteva upotrebu fena, kao i preterano zadržavanje ispred ogledala. Ideja da tako nešto postoji deluje nestvarno, ali čuda, po svemu sudeći, ipak postoje. Tu na scenu stupa “wet look”, ultimativni trend ovog (svakog) leta!

Kako do savršene “wet look” frizure, omiljene među svetskim zvezdama i supermodelima? “Mokra kosa” dozvoljava vam da budete potpuno opušteni i kreativni - od pažljivo zalizanih do razbarušenih vlasi, u sopstvenoj režiji. Bilo da vas sunce obasjava u centru grada ili na plaži, sa ovom frizurom izgledaćete sveže, kao da ste upravo izronili iz mora ili bazena. Samo pratite ovih pet jednostavnih koraka.

1. Dobar start
Mnogi bi, vođeni čistom logikom, pomislili da je za postizanje ovakvog izgleda neophodno da kosa bude mokra, ali nije tako. Posle pranja prosušite je tapkanjem peškirom, da vlasi ostanu blago vlažne.

2. Ključ je u preparatima
Za savršen “wet look” najvažnije je da izaberete kvalitetan gel ili penu, koji se lako nanose i prianjaju na kosu, a pri tom ne stvaraju grudvice ili perut. Važno je da je proizvod postojan, kako bi čitavog dana i(li) noći držao svaku dlaku na svom mestu. Ne ustručavajte se da isprobate “muške” preparate za negu kose, jer imaju posebno učvršćujuć efekat, a vrhunski frizeri tvrde da su postojaniji. Ukoliko imate suvu kosu ili samo želite da je nahranite, pre stavljanja preparata nanesite kokosovo ulje. To će hidrirati kosu i ujedno je zaštititi od štetnog uticaja sunca. Još jedan trik pomoći će da vlasi izgledaju sveže i zdravo - gel ili penu pomešajte sa malo regeneratora i odmah ćete primetiti razliku.

3. Više je više
Za savršen efekat “mokre kose” biće vam potrebna prilična količina preparata. Od korena do krajeva, postepeno nanosite sve veću količinu, dok ne “natopite” vlasi tako da maksimalno zasijaju i dobiju verodostojan izgled. Imajte u vidu da što više preparata nanesete, efekat će biti jači i dugotrajniji. U ovom slučaju ne možete da preterate.

4. Oblikovanje
U zavisnosti od toga kakav izgled želite da postignete, kosu možete da oblikujete potpuno neobavezno, zabacujući je unazad prstima, ili krajnje precizno, zaglađujući je češljem. Za koju god varijantu da se odlučite, pre nego što je trajno oblikujete preporučljivo je da je prvo raščešljate, kako biste uklonili eventualne grudvice i opale vlasi. Ukoliko želite da budete perfektno zalizani, biće vam potreban što tanji i gušći češalj, uz precizne pokrete od korena do vrha vlasi.

5. Sjaj za kraj
Za savršenu završnicu kosu naprskajte lakom, ali vodite računa da budete brzi - ne dozvolite da se gel stvrdne jer će izostati pravi efekat. Za dodatnu svežinu odaberite neki “glossy” lak. Baš kao sa gelom, i sa ovim proizvodom ne budite štedljivi, kako biste dobro fiksirali frizuru i bili sigurni da će ostati zaglađena. Ukoliko vas muče “antenice”, mlada kosa koju želite da ukrotite, najbolji izbor je vosak u spreju, koji će savršeno fiksirati i najotpornije vlasi.

Deana Đukić Guliver/Getty
Tagovi: frizure kosa lepota

Pročitajte još

Najnovije vesti