Princ Vilijam odgovorio na pitanje kako bi reagovao da neko od njegove dece kaže da je gej!

Princ Vilijam odgovorio na pitanje kako bi reagovao da neko od njegove dece kaže da je gej!

Autor: | 26/06/2019

0

Princ Vilijam je moderan budući kralj koji razmišlja otvorenog uma, te ga ni najškakljivija novinarska pitanja ne mogu izbaciti iz takta, pa ni ono koje se tiče njegove dece i budućnosti.

Princu Vilijamu su tokom sesije "pitanja i odgovori", koja se održala ovog 26. juna, postavili jedno vrlo intrigantno pitanje: "Ako neko od vaše dece u budućnosti  kaže: O, ja sam gej, lezbijka, šta god, kako biste vi reagovali?"

Princ se nije previše premišljao i dao je vrlo iskren odgovor s kojim bi se složila većina roditelja.

- Mislim da o tome ne razmišljate uopšte sve do trenutka kada postanete roditelj, a što se mene tiče, očigledno sam i potpuno ok sa takvim stvarima - odgovorio je 37-godišnji princ preko Daily Mail-a.

- Jedina stvar oko koje bih bio zabrinut, posebno zbog uloge koju moja deca imaju u društvu, je kako bi to bilo interpretirano i viđeno od strane javnosti. Moja supruga i ja dosta razgovaramo sa decom o tome, da bismo bili sigurni da su spremni za tako nešto. Smatram da je komunikacija osnov svega, od toga da pomogne u razumevanju takvih stvari, kao i u eventualnom pružanju podrške prilikom prolaska takvog procesa - objasnio je Vilijam.

Princ Vilijam je inače prvi član kraljevske porodice koji se slikao za naslovnu stranu LGBT magazina, a u svojim javnim obraćanjima je više puta naglasio da mora postojati jednakost i da se moraju poštovati prava svih ljudi bez obzira na njihovo seksualno opredeljenje, i da niko ne sme da bude ponižavan zbog toga.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty
Tagovi: princ vilijam

Pročitajte još