The Frajle znaju da uživaju: Ne može da prođe dan na plaži, a da se ne zaroni u morski svet!

The Frajle znaju da uživaju: Ne može da prođe dan na plaži, a da se ne zaroni u morski svet!

Autor: | 23/06/2019

0

Malo se odmaraju, malo putuju, a najviše pevaju. Iako su zvanično na letnjoj pauzi, koncerte imaju skoro svake druge večeri, uglavnom na obali, pa su spojile lepo sa korisnim. U tome su se poslednjih sezona svakako izveštile. Taman su objavile i album “Obraduj me”, koji se savršeno uklopio u proslavu deset godina karijere. Pored promovisanja novih pesama, odnosno starih jer je reč o duetskim obradama velikih hitova, “The Frajle” stignu da svrate i na morske festivale.

Posle zapaženog nastupa u Vodicama sa pesmom “Zlato”, sledeća stanica su splitske Prokurative i jedna prava mediteranska melodija pod nazivom “Noćas si moje vino”. Kuriozitet je da su četiri Novosađanke prvi izvođači iz Srbije koji će posle tri decenije ponovo nastupiti na renomiranom Splitskom festivalu. Držimo im palčeve.

Otkrile su nam kako provode slobodno vreme ovih toplih letnjih dana, a samo za “Hello!” pozirale su neposredno pred promociju albuma, inače izuzetno posećenu, koja je održana u sklopu CMC festivala u Vodicama.

- Leto uglavnom provodimo radno. Imamo puno koncerata, ali većina njih je pored mora, tako da koristimo priliku da se i opustimo na plaži. Neke od nas su dole na obali, neke su morale da se nakratko vrate u Novi Sad, neke pecaju na reci... - objašnjavaju nam uz osmeh Marija Mirković, Nataša Mihajlović i Nevena i Jelena Buča.

A ko najviše voli vodu? Frajla Nata ne izlazi iz mora, jer voda je, kaže, njeno prirodno stanje. Ostale članice benda vole da se šale kako ume da za čas prepliva Dunav od Sremske Kamenice do Štranda, čuvene novosadske plaže, čisto da popije kafu. Dakle, jednako dobro se snalazi kao plivač i u Dunavu i u Jadranu, a obožava i ostale vodene sportove.

Jeca voli da se opušta na ležaljci i uživa uz kafu i dobru knjigu. Nedavno je na društvenim mrežama najavila da sprema nešto zanimljivo, što će se najverovatnije zvati Dnevnik četiri frajle”. Među koricama će se, otkriva, naći njihove avanture iz prethodne decenije i sve ono što se dešavalo iza kulisa i što publici nije poznato.

A pošto je tih zgoda i nezgoda bilo svakog dana, neće biti baš lako setiti se svega.
Njena sestra Nevena voli da roni i da peca.

- U kolekciji ima preko 20 maski za ronjenje. Uglavnom ne ponese od kuće svoju omiljenu, pa iz svakog mesta ima uspomenu u vidu maske – šale se “Frajle” na Nenin račun. Ne može da prođe dan na plaži, a da se ne zaroni u morski svet. A kada nije na moru, onda joj je glavni rekvizit – štap za pecanje.

Marija, ili kako je svi od milja zovu Makica, pravi je majstor za “sup”, specijalnu dasku sličnu onoj za surfovanje kojom se upravlja uz pomoć vesla. Kada se vrati na kopno, neizostavne su žurke na plaži, pod vedrim nebom. Ovih dana malo je otkrivala i čari Tise.

Narednih nedelja će ih, kažu, biti svuda. Između ostalog, očekuje ih jedna zanimljiva julska eks-ju tura: Sarajevo-Budva-Prilep-Umag-Vinkovci, u razmaku od svega sedam dana. A za nova putovanja u "frajlomobilu" svakako će im trebati energija koju upravo obnavljaju pod suncem.

Snežana Ilić Snežana Ilić
Tagovi: Frajle the frajle